Je e-mail is verstuurd.

Hoe stel ik het doorsturen van e-mails in?

Dit artikel beschrijft hoe je in de STRATO klantenlogin een omleiding naar een ander e-mailadres instelt. Als je meerdere e-mailadressen gebruikt, is het zinvol om één of meer daarvan door te sturen naar een ander e-mailadres. Dit heeft als voordeel dat er maar één e-mailadres hoeft te worden gecontroleerd en dat alle inkomende e-mails in één postvak worden verzameld. Er hoeft dan maar één e-mailpostvak te worden ingesteld op het apparaat.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Het doorsturen van een e-mailadres instellen


Om een forward voor een e-mailadres in te stellen, ga je als volgt te werk:

Log in bij je STRATO klantenlogin en ga in je pakket naar »E-mail → Instellingen«.

manage_e-mails-nl.png

Selecteer het postvak van waaruit je e-mails wilt doorsturen en klik op de optie »Filter bewerken« boven dit postvak. Je kunt ook op de »knop met de drie punten« rechts van je postvak klikken en daar voor »Filter bewerken« kiezen.

edit_filter-nl.png

Klik op »+ Nieuwe filterregel aanmaken«.

create_new_filter-nl.png

Geef de filterregel een beschrijving zodat deze later kan worden teruggevonden en definieer de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om de gewenste actie (bijv. doorsturen) uit te voeren.

Als je de hele inbox wilt doorsturen naar een ander e-mailadres, selecteer dan bij »Deze voorwaarden gelden« »Alle e-mails«. Kies voor »Omleiden naar« als de uit te voeren actie en voer het gewenste doel-e-mailadres in. Klik op »Opslaan« om de filterregel aan te maken.

save_new_filter-nl.png

Als je wilt dat je e-mails worden verwijderd na het doorsturen, klik dan op het »+ symbool« en selecteer »Verwijderen« als verdere actie.

acquire_all_emails-nl.pngDoorsturen (forwarding) instellen in STRATO Webmail


Om het automatisch doorsturen van je inkomende e-mails in te stellen, log je in bij STRATO Webmail.

Na het inloggen klik je rechtsboven op het »tandwielsymbool ⚙️« en vervolgens op »Instellingen«. Kies dan links in het menu »E-mail«  »Filter Regels«.

Klik op »Een nieuwe regel toevoegen«.

add_webmail_filter_rule-nl.png

Voer een regelnaam in voor je filter. Standaard wordt de filterregel toegepast op alle berichten. Als je dit niet wilt, definieer dan een speciale conditie via »Voorwaarde toevoegen«, bijvoorbeeld »Van« bevat »Factuur«.

Voeg als actie »Doorsturen naar« toe en voer het e-mailadres in waarnaar je e-mails moeten worden doorgestuurd. Klik op »Opslaan« om je regel aan te maken.

add_webmail_filter_action-nl.png

Met de beschreven instellingen blijven de originele e-mails in je postvak behouden. Als je de e-mails tegelijkertijd wilt verwijderen, kun je binnen de regel een aanvullende actie »Verwijderen« definiëren.

Heeft dit artikel je geholpen?