Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #394

Het inrichten van e-mailpostvakken in de klantenlogin

In de klantenlogin kun je e-mailadressen inrichten die horen bij je domein. Daarmee kun je bijvoorbeeld naam@jestratodomein.nl als e-mailadres gebruiken.
 
Je kunt daarvoor de STRATO Webmail gebruiken, maar je kunt je e-mails ook laten doorsturen naar extern mailadres. Zo kun je al je mails beheren vanuit hetzelfde postvak. Je kunt natuurlijk ook meerdere postvakken met je domein aanmaken.

Hinweis Opmerking:
Als je het nieuw aangemaakte e-mailadres wilt gebruiken als postvak (POP3/IMAP), let dan op de instellingen van je e-mailprogramma. Meer informatie vind je hier:
De instellingen voor de bekendste e-mailprogramma's
 

E-mailpostvakken voor meerdere domeinen

Afhankelijk van je hostingpakket kun je meerde mailadressen en omleidingen inrichten. Voor ieder domein kun je vanuit de klantenlogin e-mailadressen, omleidingen en aliassen aanmaken en bewerken, maar bijvoorbeeld ook automatische antwoordberichten inschakelen. Je kunt dit voor elk domein of subdomein binnen je pakket instellen.

Voorbeeld:
Het bedrijf "Tina’s bloemenwinkel" is klant bij STRATO en heeft de domeinen "tinasbloemenwinkel.nl" en "tina-online.eu" in haar pakket. Er wordt een e-mailadres met de naam "mail" aangemaakt. Hiermee beschikt de klant over twee onafhankelijke, domeinspecifieke adressen:

mail@tinasbloemenwinkel.nl
mail@tina-online.eu

Hinweis Je kunt je e-mailadressen ook zo inrichten dat ze voor alle domeinen en subdomeinen tegelijkertijd geldig zijn.

Voorbeeld:
Er wordt een e-mailadres "mail@[ALLE DOMEINEN]" aangemaakt. De klant beschikt hiermee over één postvak, waarin zowel de e-mails aan "mail@tinasbloemenwinkel.nl" als aan "mail@tina-online.eu" terecht komen

 
Inrichten van een e-mailadres in de klantenlogin
In de klantenlogin kies je het menupunt E-mail.

Er is standaard al een postvak door ons aangemaakt: webmaster@[ALLEDOMEINEN] (met de alias postmaster@[ALLEDOMEINEN]) en abuse@[ALLEDOMEINEN]. Het is mogelijk dit adres te bewerken. Wij raden je echter aan dit adres niet te verwijderen, omdat deze op het internet verplicht zijn voor elk domein.

Om een nieuw e-mailadres aan te maken, klik je op de knop Nieuwe aanmaken en vul je het gewenste e-mailadres in de daarvoor bestemde regel in: voer vóór het @-teken een naam naar keuze in, en kies na het @-teken een domein uit je pakket in het dropdown-menu.
 

Inrichten e-mail postvakken-1.jpg

Inrichten e-mail postvakken-2.jpg

 

Je kunt dit e-mailadres als postvak of als omleiding inrichten. Verder is het mogelijk voor dit adres aliassen en een functie voor automatisch antwoorden aan te maken en je kunt ervoor kiezen om van het adres een catchall-adres voor het gekozen domein te maken. Vink de vakjes bij de gewenste eigenschappen aan.

Afhankelijk van de gekozen eigenschappen voor je e-mailadres, heb je nu de mogelijkheid om het zojuist aangemaakte adres verder te bewerken. In de volgende afbeelding hebben we alle tabbladen uitgeklapt. Daardoor krijgen we de volgende bewerkingsmogelijkheden te zien:
 

Inrichten e-mail postvakken-3.jpg

 
Postvakgrootte aanpassen: hier kan je aangeven hoevel ruimte voor het postvak gereserveerd wordt (enkel in pakketten met flexibele mailspace)
Forwarding (filter) instellen): geef hier één of meer mailadressen op waarnaar de e-mail wordt doorgestuurd die aan dit mailadres is gericht.
Extra namen (aliassen) bij het postvak aanmaken: geef hier je gewenste aliassen op.
Spambeveiliging: hier kan je aangeven wat er met e-mails moet gebeuren die door onze spamfilter als spam worden herkend.

Als je de gewenste instellingen hebt gekozen, klik je op de knop Postvak aanmaken om de ingevoerde gegevens op te slaan. Op de volgende pagina krijg je een overzicht te zien van de instellingen voor je e-mailadres.

E-mail voor aangemaakte postvakken ophalen
Om je e-mail van de server op te kunnen laten halen, heb je de volgende gegevens nodig voor het instellen van je e-mailprogramma:

Servertype: POP3 of IMAP
Server voor inkomende e-mail: pop3.strato.com of imap.strato.com
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.strato.com
Gebruikersnaam: postvaknaam@jedomeinnaam.nl

Hinweis Opmerking:
Bij sommige oudere e-mailprogramma’s kan geen @-teken worden ingevoerd. Doe in dat geval het volgende:
postvaknaam%uwdomeinnaam.nl (bv.: webmaster%hendriks.eu).
 
×
Heeft dit artikel je geholpen?    ja / nee