FAQ #2164
Artikel editieren
Artikel weiterleiten

Zo kun je de registrar-verwijdering van een domein (com, .net, .org, .biz, .info) herroepen

In dit artikel lees je welke procedure er geldt als je opdracht hebt gegeven om een .com, .net, .org, .biz of .info-domeinnaam te verwijderen, maar deze verwijdering vervolgens wilt herroepen.

 

Registreer je een domein bij STRATO? Dan krijg je alle gebruiksrechten voor dit domein. Deze rechten vervallen niet onmiddellijk zodra je het domein weer opzegt. Er geldt een overgangsperiode als gevolg van de procedure die de ICANN hanteert.

 

In principe zijn domeinen voor een periode van 12 of 24 maanden geregistreerd bij de desbetreffende registry. Zolang er geen opdracht is gegeven om de domeinregistratie te verwijderen, wordt de registratie automatisch verlengd. Als klant hoef je hiervoor niets te doen.

 

Maar als je een verzoek tot verwijderen van het domein indient, ondergaat je domeinnaam enkele processen, die uiteindelijk leiden tot een vrije beschikbaarheid van deze domein. Daarna kan iedereen de domeinnaam dus opnieuw registeren.

 

Zolang je domeinnaam zich in deze processen bevindt, zijn er meestal nog mogelijkheden om de verwijdering te herroepen. Hierna lees je hoe dit gaat.

 

Informatie over .com- en .net-domeinen

Een domein met de status redemption period kan meestal nog worden hersteld (een restore) zodat de status actief weer geldt. Het domein kan in deze periode niet worden gewijzigd of bewerkt, je kunt het domein alleen herstellen.

 

Maar om een domein uit deze redemption period te halen, zijn veel handwerk en technische inspanningen nodig. Daarom moet je hiervoor een eenmalige vergoeding van € 90,- per domein betalen. Bevindt je domein zich nog niet in de redemption period en vraag je een restore aan? Dan wordt slechts € 20,- per domein in rekening gebracht.

 

Om de kosten van een restore-procedure te kunnen verwerken, hebben wij een schriftelijke bevestiging van je nodig. Neem daarom meteen contact op met onze klantenservice. Let op: STRATO gebruikt de registrar Cronon voor het registeren van domeinen, maar je kunt geen herstelverzoek rechtstreeks indienen bij Cronon.

 

Heeft je domein al de status pending delete gekregen? Dan is herstel niet meer mogelijk. Je domein wordt dan onherroepelijk verwijderd uit de registry.

 

Informatie over .org,. info en .biz-domeinen

Net als bij de .com en .net-domeinen kun je binnen ongeveer 30 dagen een restore-procedure starten. Het enige verschil is de naamgeving van de statusmeldingen. In plaats van redemption period treedt hier meteen de status pending delete in, maar een herroeping in deze status is bij deze domeinen in principe wél mogelijk.

 

Ook voor de restore van .org, .info en .biz-domeinen zijn veel handwerk en technische inspanningen nodig. Daarom geldt ook hier de eenmalige vergoeding van € 90,- (of € 20,- per domein zolang de pending delete­-status nog niet is toegekend).

 

Om de kosten van een restore-procedure te kunnen verwerken, hebben wij ook hier een schriftelijke bevestiging van je nodig. Neem daarom meteen contact op met onze klantenservice. Let op: STRATO gebruikt de registrar Cronon voor het registeren van domeinen, maar je kunt geen herstelverzoek rechtstreeks indienen bij Cronon.

×