Je e-mail is verstuurd.

Hoe verhuis ik een domein?

Bij een domeinverhuizing wordt een domein van de huidige naar een nieuwe provider verhuisd, waarbij de domeinhouder (eigenaar) ongewijzigd blijft.
 


De verhuizing van een domein gaat als volgt:

    • Je zegt je domein bij je huidige provider op en geeft daarbij aan dat je het domein wilt verhuizen en de Authinfo-code (verhuiscode) wilt ontvangen.
    • De huidige provider stuurt je een opzeggingsbevestiging met daarbij de datum waarop de dienstverlening wordt stopgezet en de Authinfo-/verhuiscode.
    • Je geeft de Authinfo-/verhuiscode aan  je nieuwe provider en vraagt deze het verhuizingsproces bij desbetreffende registry (bijvoorbeeld SIDN voor .nl-domeinen) te starten.
    • De registry stuurt de verhuizingsaanvraag naar je huidige provider.
Indien de domeinverhuizing door de huidige provider wordt bevestigd, staat de verhuizing niets meer in de weg. Echter, wanneer de huidige provider nog geen opzegging heeft ontvangen, dan zal deze de verhuizing weigeren.

Let op: wanneer je bij STRATO een domein opzegt en daarbij aangeeft het domein te willen verhuizen, dan dient de verhuizing binnen 25 dagen door de nieuwe provider te worden gestart. Indien wij binnen deze termijn geen verhuizingsaanvraag ontvangen, dan blijft je domein actief bij STRATO tot het einde van je contractlooptijd. Daarna wordt het domein automatisch teruggeven aan de registry.

 
Heeft dit artikel je geholpen?