FAQ #3249
Artikel editieren
Artikel weiterleiten

Hoe kan ik mijn formulieren beveiligen met een captcha?

In dit artikel vind je informatie over het beveiligen van formulieren met een captcha.

 

 

Inhoud:

1. Wat is een captcha?

2. Zo beveilig je jouw formulieren.

 

 

1. Wat is een captcha?

‘Captcha’ staat voor ‘Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart’. Het is een methode om te achterhalen of de uitvoerende actie (bijvoorbeeld het versturen van een contactformulier of een bestelformulier) is aangevraagd door een persoon of een machine. Bij het versturen van het formulier krijgt de gebruiker een vraag te zien. Hij moet bijvoorbeeld een taak oplossen of afbeeldingen selecteren. De taken zijn meestal zo ingesteld dat ze gemakkelijk te beantwoorden zijn (zoals een rekenkundig probleem: hoeveel is 1+3). Pas als deze vraag of taak goed is beantwoord, wordt de gewenste actie uitgevoerd.

 

Zo’n captcha ziet er bijvoorbeeld zo uit:

 

 

 Captcha-1.png

 

2. Zo beveilig je jouw formulieren.

 

Gebruik je een contentmanagementsysteem zoals Joomla of Wordpress?

De aanbieders van deze systemen hebben meestal kant-en-klare plug-ins (software componenten, software-uitbreidingen) die deze functie aanbieden. We hebben twee van deze captcha-plug-ins voor je op een rij gezet.

 

WordPress
Joomla

 

Heb je jouw site zelf gebouwd of vrij beschikbare formulieren gebruikt?
Dan raden we je aan om de een of meerdere van de talrijke scripts die je op internet vindt te proberen. Deze zijn vaak gratis te downloaden en naar wens aan te passen.

 

 

×