Je e-mail is verstuurd.

Zo verhoog je de maximale bestandsgrootte voor downloads bij gebruik van WebDAV in Windows

In het WebDAV-protocol zijn maximale groottes voor up- en downloaden van individuele bestanden vastgesteld. De grenzen voor uploaden zijn met 2 GB per individueel bestand ruim gesteld, maar voor downloaden legt Windows de grens al bij ongeveer 47 MB (50.000.000 bytes).

Wanneer je probeert individuele bestanden van meer dan 47 MB te downloaden, verschijnt er een foutmelding (Error 0x800700DF). De beperking kan in de Windows registry worden opgeheven, waarna de maximaal toegestane downloadgrootte op 4 GB kan worden ingesteld.

Voer in de opdrachtregel of in de zoekfunctie van Windows regedit in.

Bestandsgrootte WebDAV-1.png

Navigeer in de registratie-editor die geopend wordt naar HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / services / WebClient / Parameters. Klik met de rechtermuisknop op FileSizeLimitInBytes en selecteer Wijzigen.

Wijzig de weergavemodus in Decimalen en voer 4294967295 in. Dit komt precies overeen met 4 GB: de maximale grootte die in het protocol is vastgelegd.

Bestandsgrootte WebDAV-1.png

Klik op OK en start de procedure opnieuw.

0 Byte bestanden

Bestanden die niet correct via WebDAV konden worden geüpload, worden op je STRATO HiDrive met een bestandsgrootte van 0 bytes opgeslagen.

De reden hiervoor is dat alleen bestanden met een maximale grootte van 4 GB via WebDAV kunnen worden geüpload. De controle van het besturingssysteem of het bestand groter is dan 4 GB vindt echter pas plaats na de start van de upload. Daarom wordt dit bestand met een bestandsgrootte van 0 bytes (met correcte bestandsnaam) op je  HiDrive opgeslagen, maar de upload wordt niet voortgezet en uiteindelijk zonder foutmelding op de achtergrond afgebroken.

Voor het wissen van deze bestanden met een grootte van 0 bytes kan alleen de bestandsmanager worden gebruikt. Deze vind je online via je HiDrive login.

Heeft dit artikel je geholpen?