Je e-mail is verstuurd.

Met de Windows command-line verbinding maken met HiDrive via WebDAV

Je kunt op een Windows systeem (Vista en hoger) ook via de command-line verbinding maken met HiDrive. In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen.

Let op: protocollen zoals WebDAV zijn optioneel. Je kunt via de HiDrive login het protocolpakket bestellen als jouw huidige pakket geen ondersteuning heeft voor WebDAV.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave

CMD starten

Open eerst de command-line interface van Windows. Dit kan via het startmenu, zoek daar naar "cmd" en klik op de snelkoppeling hiervoor. Alternatief kan je zoeken naar "uitvoeren" en daar vervolgens het commando "cmd" ingeven.

Netwerkstation toevoegen

Om een HiDrive account als netwerkstation toe te voegen, kan je het volgende commando invoeren en bevestigen met enter. In dit voorbeeld wordt voor het netwerkstation de letter S: genomen. Vervang gebruikersnaam en wachtwoord voor je geldige logingegevens voor HiDrive.

net use S: https://webdav.hidrive.strato.com /user:gebruikersnaam wachtwoord /persistent:yes

De toevoeging /persistent:yes zorgt ervoor dat de verbinding automatisch gemaakt wordt na een reboot. Als je dit niet wilt, dan kan je de optie /persistent:no gebruiken. De verbinding wordt dan bij het afsluiten van je computer automatisch verbroken.

In Windows Explorer wordt HiDrive account nu als netwerkstation getoond.

Heeft dit artikel je geholpen?
Info: d6d4e07615d37a69be95d110933b04d62267f1a6