Je e-mail is verstuurd.

Hoe kan ik STRATO HiDrive met SMB als netwerkstation koppelen?

Je kunt HiDrive als netwerkstation gebruiken. HiDrive is dan gewoon onder een schijfletter bereikbaar op je Windows computer. We raden aan hiervoor het SMB-protocol te gebruiken. In dit artikel lees je hoe je dit kunt instellen.

Let op: niet alle HiDrive-pakketten hebben standaard ondersteuning voor het SMB-protocol, dit maakt deel uit van het optionele pakket met extra verbindingsprotocollen.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Controleer SMB beschikbaarheid


Via de volgende diagnosepagina kun je controleren of je computer een verbinding via SMB toestaat. Als de test niet succesvol is, kan dit aan je router of firewall liggen: https://my.hidrive.com/#diag

SMB OK -> via SMB heb je vanaf je computer toegang tot deHiDrive opslagruimte.
SMB niet OK -> je krijgt een time-out.

Als de test een positief resultaat laat zien, kun je direct beginnen met de configuratie. Als de testverbinding via het SMB-protocol niet mogelijk is, controleer dan je lokale instellingen. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door een lokale firewall of je router, die de toegang tot poort 445 blokkeert.


Netwerkstation instellen onder Windows 7


In Windows Explorer vind je bij het menuonderdeel Bestand het punt Netwerkverbinding maken. Als alternatief kun je op de taakbalk ook klikken op Start -> Instellingen -> Netwerk.

netwerkverbinding-maken

Kies nu een vrije stationletter uit en voer in het veld directory het volgende serverpad in:

\\smb3.hidrive.strato.com\root


smb3

Als je wilt dat het schijfstation ook na een reboot van je systeem nog beschikbaar is, zet dan een vinkje bij Opnieuw verbinding maken bij aanmelden. Klik nu op Voltooien.
In het venster dat nu opengaat, voer je je HiDrive gebruikersnaam en wachtwoord in. Hierna is HiDrive onder het geselecteerde station beschikbaar.Let op: voer je HiDrive gebruikersnaam geheel in kleine letters in.

Lees ook:
Welke verbindingsprotocollen worden aangeboden?


Kan ik ook twee schijven aansluiten via SMB?

Ja, deze mogelijkheid bestaat, maar je dient daarvoor wel een kleine wijziging in de mapvermelding aan te brengen.
Omdat Windows per server slechts één usernaam gebruikt, moet er vóór de padnaam een andere naam worden gezet, die je vrij kunt selecteren.


Voorbeeld:

\\jouwnaam.smb3.hidrive.strato.com\root of \\klant1.smb3.hidrive.strato.com\root
Geef je HiDrive gebruikersnaam bij alle verbindingssoorten in kleine letters aan.

Het adres bij het aansluiten van het netwerkstation moet dan zijn:

\\hidrivegebruiker.smb3.hidrive.strato.com\root

 
Heeft dit artikel je geholpen?