Je e-mail is verstuurd.

Hoe kan ik de camera-upload met de HiDrive app voor mijn iPhone automatiseren

Met de HiDrive app kun je automatisch foto- en videobestanden uploaden uit de fotobibliotheek van je iOS-apparaat. Zo houd je ze altijd beschikbaar op je HiDrive en zijn ze beschermd tegen verlies. In versie 3.12.0 hebben we de uploadfunctie aangepast en uitgebreid. In dit artikel lees je er meer over.

 

 

Configuratie

Installeer je de app opnieuw, of voer je een update uit van een vorige versie naar versie 4.11.0?

Dan zie je een melding. Hier kun je de automatische upload direct inschakelen.

Deze keuze bevestig je vervolgens met Verder.

 

Met de bevestiging van je selectie begint het automatisch uploaden van de foto's. In de instellingen kun je dit uitbreiden met videobestanden. Ook kun je daar desgewenst de upload via het mobiele netwerk toestaan of juist volledig uitschakelen.

 

Automatische camera-upload met HiDrive -1.pngMappenstructuur

Alle geüploade bestanden komen terecht in de HiDrive map Mobiele uploads.
Onder de map Mobiele uploads zie je de inhoud in de volgende structuur:

  • Apparaatnaam
    • Datum (jaar-maand)

 

 

Let op: Heb je al oudere versies van de app gebruikt? Dan worden de reeds geüploade mediabestanden verplaatst naar de map Mobiele uploads. De eerder gebruikte map Camera uploads wordt niet verwijderd.Automatische camera-upload met HiDrive -2.pngUploadweergave

Je kunt de uploadweergave openen door op de uploadinformatie te klikken. Die zie je onder de oranje kop. Daarin vind je nu de automatische en handmatige uploads afzonderlijk, met een voortgangsbalk. Hier kun je actieve uploads pauzeren door op de pauzeknop aan de rechterkant te klikken. Annuleren kan ook, door een upload opzij te swipen.

 

 

Automatische camera-upload met HiDrive -3.png

Bestandsgrootte

Foto's en video's die in iOS zijn bewerkt, worden nu herkend en geüpload. Deze bestanden zijn gemarkeerd met de extensie _modified.

 

Ook burst- en live-foto’s gaan nu volledig mee met de back-up. Deze bestanden hebben de extensies _burst en _live.

Achtergrond-upload

Vanaf nu kun je met de app de automatische upload op de achtergrond voortzetten, mits het apparaat op de oplader is aangesloten en er een internetverbinding is. Deze achtergronddienst wordt volledig door iOS beheerd en wordt met onregelmatige tussenpozen onder de bovengenoemde voorwaarden uitgevoerd. Wil je snel een grote hoeveelheid data uploaden? Dan raden we je aan om de app tijdens het uploaden geopend te houden.Automatische camera-upload met HiDrive -3.png
Heeft dit artikel je geholpen?
Info: 12a416e86ba6b4f9e94e2f8eeecb22df665e59a0