Je e-mail is verstuurd.

HiDrive: Versleutelde verbinding met WinSCP


WinSCP (Windows Secure Copy) is een grafische SFTP-client voor Windows op basis van SSH en maakt een versleutelde verbinding met STRATO HiDrive mogelijk.

In het volgende stappen lichten wij toe hoe je een verbinding kunt opbouwen.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave


Downloaden

Download de actuele versie van WinSCP door de website van de fabrikant op te roepen en daar in het downloadgedeelte het installatiebestand te downloaden.

Installeren

Zodra je het set-upbestand hebt gedownload, kun je het programma via dubbelklikken installeren. In de meeste gevallen volstaat het wanneer je alle instellingen overneemt.

Openen

Als het programma geïnstalleerd is, kun je het openen door het programmabestand op de desktop of in het startmenu dubbel aan te klikken. Je krijgt dan een invoersjabloon waarin je alle vereiste authenticatiegegevens kunt invoeren.Voer hiertoe de volgende gegevens in:

Servernaam: scp.hidrive.strato.com
Gebruikersnaam: Hier voer je de gebruikersnaam in die je hebt vastgelegd voor STRATO HiDrive
Identificatiewoord: Voer hier het bijbehorende wachtwoord in

Inloggen

Zodra je op Inloggen hebt geklikt of de invoertoets hebt gebruikt, wordt er geprobeerd een verbinding met de STRATO HiDrive-server op te bouwen. WinSCP bouwt hierbij een versleutelde verbinding op, die je in het volgende venster te zien krijgt.

Bevestig hierbij dat de pc-sleutel op je  harde schijf moet worden vastgelegd, zodat je niet bij elke nieuwe aanmelding de beveiligde verbinding hoeft te bevestigen.Migreren

Ten slotte opent de WinSCP-bestandsmanager. Hiermee heb je toegang tot je HiDrive harde schijf. Je kan nu je gegevens naar wens migreren.
Heeft dit artikel je geholpen?