Je e-mail is verstuurd.

HiDrive Twee-factor-authenticatie

Wat is Twee-factor-authenticatie?

Twee-factor-authenticatie (2FA) omvat de identiteitscontrole van een gebruiker via een combinatie van twee verschillende, onafhankelijke componenten (factoren).


Hoe werkt het?

De tweede factor bij HiDrive is een authenticator app. Die installeer je op je toestel. Er zijn diverse geschikte apps, bijvoorbeeld van Google, Microsoft en FreeOTP.

Voordat je de twee-factor-authenticatie kunt activeren, hebben we een bevestigd e-mailadres van je nodig. Via dat adres kun je in geval van nood alsnog toegang krijgen tot je cloud storage.

Je activeert de twee-factor-authenticatie via de HiDrive accountinstellingen (HiDrive login > Instellingen > Account).

Twee-factor-authenticatie-1.png
 
Nadat je de dienst hebt geactiveerd, ontvang je een QR-code die je met de app kunt inscannen. Er wordt door de app eenmalig een wachtwoord gegenereerd. Voer dit wachtwoord uit de app in het desbetreffende veld in en bevestig met Code verifiëren.

Twee-factor-authenticatie-1.png

Tot slot wordt de setup bevestigd en kun je STRATO HiDrive gebruiken met twee-factor-authenticatie.

Twee-factor-authenticatie-2.png


Let op: Bij gebruik van HiDrive via een van de toegangsprotocollen is het noodzakelijk om achter het wachtwoord het gegenereerde 2FA-token toe te voegen, met een ‘:’ ertussen.

Voorbeeld: mijnhidrivewachtwoord:123456 (123456 is het token).

Houd hierbij ook rekening met het volgende: een token dat op deze manier is opgeslagen, wordt na 60 minuten inactiviteit om veiligheidsredenen ongeldig.

Maak je regelmatig back-ups met behulp van protocollen zoals rsync? Dan raden we je aan om een gebruikersaccount te nemen waarvoor 2FA is uitgeschakeld. Als je pakket slechts één gebruiker bevat, kun je op elk gewenst moment extra gebruikers aan je HiDrive pakket toevoegen.

Heeft dit artikel je geholpen?