Een webwinkel starten

Webshop aanbiedingen bekijken
 1. Home
 2. Webshop
 3. Webwinkel starten

Een eigen webwinkel starten met STRATO

Stel, je hebt een fantastisch idee voor een webwinkel, maar je weet niet hoe je een webwinkel moet starten. Dan helpt STRATO je op weg! Want bij ons vind je krachtige oplossingen waarmee je een webwinkel een professioneel uiterlijk geeft én een uitstekende technische basis. Daarvoor heb je geen enkele programmeerkennis nodig. Als je ervoor kiest om een webwinkel te beginnen bij STRATO, kun je meteen starten met het bouwen, vormgeven en configureren. Bij onze tools is het technische werk al voor je gedaan. Binnen een handomdraai ben je online en kun je starten met het verkopen van je producten!

 • Eenvoudig een online winkel starten
 • Keuze uit vele stijlvolle templates
 • Eigen domeinnaam inbegrepen
 • Gratis support bij vragen
 • Lage maandelijkse kosten

webwinkel starten

Waarom een eigen webwinkel starten?

Wil je graag producten verkopen, maar twijfel je nog of je de stap naar e-commerce wilt maken? Bedenk dan dat het starten van een webwinkel een stuk eenvoudiger is dan het inrichten van een fysieke winkel. Ook profiteer je online van diverse voordelen.

 • Je afzetmarkt is groter

  Met een fysieke winkel ben je doorgaans afhankelijk van klanten in de omgeving. Een webwinkel is bereikbaar vanuit het hele land en zelfs vanuit het buitenland. Zo heb je een veel grotere afzetmarkt. Dit maakt het ook mogelijk om producten aan een kleinere doelgroep te verkopen.

 • Je bepaalt zélf wanneer je werkt

  Start je een webwinkel? Dan kun je zelf bepalen wanneer je eraan werkt. Misschien heb je al een baan en wil je graag in je vrije tijd een webwinkel starten. Of je wilt genoeg tijd kunnen besteden aan je gezin. Met een webwinkel houd je alle vrijheid om zelf je werktijden te bepalen. Klanten kunnen immers op elk moment in je winkel terecht. Ook als je er zelf even niet bent.

 • Grote investeringen zijn niet nodig

  Een eigen webwinkel starten kan zónder grote investeringen. Je hoeft alleen een webshoppakket aan te schaffen en eventueel een eerste voorraad producten. Ook kun je ervoor kiezen om je webwinkel eerst een tijdje op proef te runnen. Bevalt het je tóch niet? Dan heb je nauwelijks kosten gemaakt.

 • Een winkelpand? Ook niet nodig

  Om een eigen webwinkel te starten, hoef je het huis natuurlijk niet uit. Je hoeft geen winkelpand te kopen of te huren. Dat bespaart natuurlijk kosten die ándere winkeliers wel hebben.

 • Starten met je webwinkel kan heel kleinschalig

  Heb je besloten om een webwinkel te starten? Dan heb je meestal met weinig investeringskosten te maken. Je kunt ook starten met een kleine webshop. Of met iets heel specifieks, bijvoorbeeld als je in je vrije tijd meubels of sieraden maakt. Die kun je dan via je webwinkel gemakkelijk verkopen.


webwinkel beginnen

Een webwinkel starten met STRATO

De diverse webshoppakketten van STRATO maken het je gemakkelijk. Je kunt er direct een webwinkel mee starten, zónder dat je er programmeerkennis voor nodig hebt. Je hoeft bijvoorbeeld geen CMS te installeren, software te configureren of een eigen server te installeren. Onze webwinkels gebruik je volledig online. Je kunt dus een webwinkel starten zonder eerst software te moeten downloaden. En je kunt overal waar je internet hebt je webwinkel beheren. Het starten van je webwinkel is een kwestie van inloggen op het pakket dat je hebt aangeschaft. Vervolgens kies je één van de vele stijlvolle designs. Dit zijn kant-en-klare sjablonen waarmee je meteen kunt starten. En omdat je geen omkijken hebt naar technische zaken, kun je de uitvoering van je ondernemingsplan tot prioriteit maken.


eigen webshop starten

Na het starten: meer succes met apps

De webshoppakketten van STRATO helpen je niet alleen bij het starten van je webwinkel, maar ze helpen je ook het succes ervan te vergroten. Je kunt namelijk extra functies en diensten in de App Store bestellen. Denk aan services voor het bewerken van foto’s, newsletter-tools en zelfs diensten voor het laten schrijven van unieke teksten. We hebben bovendien het keurmerk van WebwinkelKeur geïntegreerd. Dit kun je in je webwinkel laten opnemen. Last but not least: in onze eigen App Store vind je krachtige tools waarmee je jouw positie in Google en andere zoekmachines fors verbetert. Klinkt goed? Probeer het zelf!


je eigen webshop

Mobiele weergave is standaard ingebouwd

Je webwinkel moet natuurlijk ook op een mobiele telefoon of tablet goed werken. Sterker nog, de meeste internetgebruikers gebruiken hun smartphone om je webwinkel te bezoeken! Daarom zijn al onze webshop-designs responsive. Dit betekent dat de weergave van je webwinkel ‘elastisch’ is. Je kent het ongetwijfeld: het ontwerp en de inhoud van je webshop ‘verschuiven’. Ook het menu en de foto’s passen zich automatisch aan afhankelijk van de schermgrootte van de gebruiker. Alle templates in de STRATO webshop-pakketten doen dit. Je hebt dus geen programmeerkennis nodig en kunt je volledig richten op je doel: starten met je webwinkel, mobiel en via de desktop!

Meer weten? Lees dan ook: Hoe start ik een webshop?