Een webwinkel starten?

Webshop aanbiedingen bekijken

Een eigen webshop beginnen met STRATO

Loop je rond met ideeën voor een webwinkel, maar weet je niet precies hoe je een webwinkel moet starten? Dan kan STRATO je verder helpen. Om een webshop succesvol te laten worden, is het van belang dat deze er professioneel uitziet én optimaal werkt. Doorgaans heb je voor het starten van zo’n webwinkel een flinke dosis programmeerkennis nodig. Dit is niet het geval als je ervoor kiest een eigen webshop te beginnen via STRATO. Bij onze tools is al het technische werk al voor je gedaan en kun je zelf meteen aan de slag met het verkopen van je producten!

 • Eenvoudig een online winkel starten
 • Keuze uit vele stijlvolle templates
 • Handige marketingtools inbegrepen
 • Gratis support bij vragen
 • Lage maandelijkse kosten

webwinkel starten

Waarom een eigen webwinkel starten?

Wil je graag producten verkopen, maar twijfel je nog of je de stap naar e-commerce wilt maken? Bedenk dan dat een webwinkel starten, in vergelijking met het beginnen van een fysieke winkel, verschillende voordelen heeft:

 • Een grote afzetmarkt

  Met een fysieke winkel ben je doorgaans afhankelijk van klanten in de omgeving. Een webwinkel is bereikbaar vanuit het hele land en zelfs vanuit het buitenland. Zo heb je een veel grotere afzetmarkt. Dit maakt het ook mogelijk om producten te verkopen die voor een relatief specifieke doelgroep zijn bestemd.

 • Je eigen werktijden bepalen

  Misschien heb je al een baan en wil je graag in je vrije tijd een online webshop beginnen. Of je hebt kinderen en wilt er ook op ieder gewenst moment voor hen kunnen zijn. Met een webwinkel heb je de volledige vrijheid om zelf je werktijden te bepalen. Klanten zijn niet afhankelijk van jouw beschikbaarheid; die kunnen op ieder uur van de dag in je winkel terecht.

 • Geen grote investering nodig

  Een eigen webshop beginnen vraagt weinig investeringen. Je hoeft alleen een webshoppakket aan te schaffen en eventueel een eerste voorraad producten. Zo kun je er ook voor kiezen om het runnen van een webwinkel eerst een tijdje uit te proberen. Mocht het je toch niet bevallen, dan heb je weinig onnodige kosten gemaakt.

 • Geen winkelpand nodig

  Een groot voordeel van het hebben van je eigen webshop, is dat je deze in principe vanuit huis kunt beheren. Dit scheelt een belangrijke kostenpost waar andere winkeliers wel mee te maken krijgen: het kopen of huren van een winkelpand.

 • Kan ook kleinschalig

  Omdat je met weinig investeringskosten te maken hebt, kan ook een kleinschalige webwinkel starten zich al lonen. Misschien maak je in je vrije tijd sieraden of houten meubels, en wil je je creaties graag verkopen. Een eigen webshop beginnen is dan heel geschikt.


webwinkel beginnen

Een webwinkel starten met de STRATO designtool

Waarom zijn de webshoppakketten van STRATO zo geschikt voor het starten van een webwinkel? Omdat je er helemaal geen programmeerkennis voor nodig hebt! Als je onze webshoptool gebruikt, hoef je namelijk niet met een leeg HTML-bestand te beginnen. Je maakt gewoon een keuze uit de vele stijlvolle designtemplates. Wanneer je een geschikt template hebt gekozen, kun je deze vervolgens nog helemaal aanpassen aan je eigen wensen. Omdat jij je niet meer om de technische kant van je webshop hoeft te kommeren, kun je je helemaal richten op het uitvoeren van je ondernemingsplan. Een extra voordeel van onze webshoptool is dat je deze online gebruikt. Je kunt dus een webwinkel starten zonder eerst software te moeten downloaden, en kunt waar en wanneer je maar wilt aan jouw webwinkel werken.


eigen webshop starten

Je succes vergroten met onze marketingtools

De webshoppakketten van STRATO helpen je niet alleen bij het starten van je webwinkel, maar ze helpen je ook het succes ervan te vergroten. Eén van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle webwinkel is dat deze goed vindbaar is via zoekmachines als Google. Met de zogenoemde SEO-Cockpit, die bij je webshop inbegrepen zit, kun je SEO-analyses uitvoeren en zie je wat je kunt doen om je webshop beter vindbaar te maken. Verder helpen de STRATO marketingtools je om nieuwsbrieven te versturen en heb je de mogelijkheid om kortingscodes in te stellen. Bovendien kun je je webshop op een eenvoudige manier koppelen aan social media kanalen, door share-buttons voor bijvoorbeeld Facebook en Twitter toe te voegen. Direct je producten via een Facebookshop aanbieden is ook een optie.


je eigen webshop

Aangepaste weergave voor mobiele apparaten

Bij STRATO weten we dat tegenwoordig een groot deel van het internetverkeer via smartphones en tablets gaat. Wanneer je één van onze webshoppakketten gebruikt om je eigen webshop mee te starten, kunnen (mogelijke) klanten je webwinkel gerust met een mobiel apparaat bezoeken. Van je webshop is namelijk een versie beschikbaar die geoptimaliseerd is voor smartphones. Voor tabletgebruikers hoef je je instellingen niet aan te passen; zij zien je webwinkel automatisch in een aangepast formaat.

Meer weten? Lees ook: Hoe start ik een webshop?

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany