Een keurmerk voor je webshop

Webshop aanbiedingen bekijken
  1. Home
  2. Webshop
  3. Keurmerk voor je webshop

Waarom heeft je webshop een keurmerk nodig?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat consumenten veel waarde hechten aan een keurmerk in een webshop. De meeste online kopers kijken zelfs eerst of een webshop een keurmerk heeft en doen dan pas hun aankoop. Ze associëren een keurmerk met betrouwbaarheid, garantie en service. Voor je bezoeker is een webshopkeurmerk een teken dat hij of zij onbezorgd een online aankoop kan doen. Maar er zijn natuurlijk veel verschillende keurmerken. Dat maakt het lastig om te bepalen welk keurmerk je in jouw webshop moet tonen. Welke keurmerken tonen de kwaliteit en betrouwbaarheid van webshops aan? STRATO helpt je erbij. We maken het niet alleen gemakkelijk om een webshop op te zetten, maar denken ook na over de hoge kwaliteit die jij en je klanten willen. Hiertoe behoren ook keurmerken. In dit artikel lees je meer.

  • Verschillende webshoppakketten mogelijk
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Geen programmeerkennis vereist
  • Alle pakketten ondersteunen 200.000 producten
  • Snelle en goede service

shop keurmerk

Voordelen van een webshopkeurmerk

Als je een ‘echte’ winkel binnenloopt, voel je vaak meteen of de winkel betrouwbaar is. Je kunt persoonlijk spreken met de eigenaar en je kunt het product zelf bekijken en in de hand nemen vóór je betaalt. Bij een webshop kan dat uiteraard niet. Je bent afhankelijk van de manier waarop de eigenaar de producten online presenteert. Er zijn veel webshopeigenaren die hun klanten proberen te misleiden. Er bestaan helaas genoeg malafide webshops die dat bewijzen. Ze zien er prachtig uit en verleiden je als klant al snel tot een aankoop. Maar dan blijkt het tóch niet te kloppen…
Met een webshopkeurmerk onderscheid jij je. Het keurmerk geeft aan dat een externe (vaak onafhankelijke) organisatie jouw webshop heeft gecontroleerd. Je klanten weten dankzij zo’n keurmerk dat ze geen risico lopen. Ze zien het logo en kunnen bij geschillen bij de keurmerkinstantie aankloppen. Heb je een webshop van STRATO? Dan is het helemaal gemakkelijk. Je kunt namelijk WebwinkelKeur integreren, een gezaghebbend en bekend keurmerk voor Nederlandse shops. Daarnaast bieden we je Trusted Shops, dat iets minder bekend is, maar even betrouwbaar.


shops keurmerk

Het eerste keurmerk: WebwinkelKeur

WebwinkelKeur is een keurmerk dat staat voor veilig en betrouwbaar online winkelen. Het is een keurmerk dat óók gebaseerd is op klantenbeoordelingen. Als consument profiteer je dus van de ervaringen die anderen met de webshop hebben. Dat biedt extra zekerheid bij elke online aankoop in de shop. En voor jou als eigenaar van een webshop vormt WebwinkelKeur een manier om je omzet te verhogen. Bezoekers zijn dankzij dit keurmerk immers eerder geneigd om iets in je shop te bestellen. Achter WebwinkelKeur gaat een onafhankelijke stichting schuil, die het keurmerk transparant aanbiedt. De leden moeten voldoen aan een gedragscode en moeten het keurmerk klikbaar en duidelijk zichtbaar in de webshop plaatsen. Daardoor kunnen bezoekers direct doorklikken naar beoordelingen en ervaringen met de shop.


Het tweede keurmerk: Trusted Shops

In een STRATO webshop kun je een tweede keurmerk activeren: Trusted Shops. Dit certificaat heeft een extra bescherming voor je klanten. Zij kunnen namelijk via Trusted Shops een gratis verzekering afsluiten die hun aankoop tot een waarde van € 2500,- beschermt. Die extra kopersbescherming is bijzonder en zorgt ervoor dat klanten nóg sneller een aankoop bij je doen. Trusted Shops-gecertificeerde webshops moeten voldoen aan strenge kwaliteitscriteria. Ook tonen ze beoordelingen die aantoonbaar echt zijn. Deze beoordelingen worden uiteraard verzameld volgens de privacynormen van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming, zie hierna).


Veiligheid is het ‘keurmerk’ van STRATO

De AVG (ook wel GDPR) is een Europese verplichting voor iedereen die privacygevoelige gegevens verzamelt. Daar behoort STRATO natuurlijk ook toe. Onze webshops zijn volledig AVG-conform. Alle gevoelige informatie die tussen webshop en klant wordt uitgewisseld, is beschermd. Voorbeelden hiervan zijn de adres-, betalings- en verzendgegevens. Deze beveiliging hebben we overigens al jaren, doordat al onze producten worden gehost in Duitse datacenters. Daardoor moesten ze altijd al voldoen aan de zeer strenge Duitse privacywetgeving. Onze datacenters worden bovendien regelmatig getest, zodat ze blijven voldoen aan de ISO 27001-certificering. Ook op andere manieren bieden we je de veiligheid die je nodig hebt om in aanmerking te komen voor een webshopkeurmerk. Een SSL-certificaat is bijvoorbeeld standaard inbegrepen bij elk STRATO webshoppakket. Versleuteling van de traffic naar je website is dus de norm. Handig!