Shops met een keurmerk scheppen vertrouwen

Webshop aanbiedingen bekijken

Maak een webshop die een keurmerkwaardig is

Om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die online shoppen biedt, zijn er verschillende initiatieven ontstaan die gericht zijn op het verhogen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van webshops. Dit gebeurt onder andere door middel van webshopkeurmerken, vaak met een bijbehorend keurmerklogo. Shops met een keurmerk geven op die manier blijk van hun integriteit en kwaliteit. Voor de consument zijn webshopkeurmerken handig omdat zij zo betrouwbare webshops kunnen herkennen en onbezorgd een online aankoop kunnen doen. Bij STRATO helpen we je een webshop op te zetten die van hoge kwaliteit is en overzichtelijk voor zowel de winkelier als voor de consument.

 • Verschillende webshoppakketten mogelijk
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Geen programmeerkennis vereist
 • Standaard 300 producten
 • Vakkundige ondersteuning

shop keurmerk

Voordelen van een webshop

Webshops hebben zowel voor de consument als voor de winkelier de wereld van het winkelen flink veranderd. Zo kunnen consumenten nu kiezen uit producten die vanuit het hele land (of zelfs de hele wereld) online worden aangeboden, en niet meer alleen uit het productenaanbod van een dorp of stad. Bovendien kunnen zij aan de hand van een webshopkeurmerk direct zien of een bepaalde webshop betrouwbaar is. Voor mensen die een eigen winkel willen starten is het tegenwoordig ook een stuk gemakkelijker. Je hoeft niet meer een eigen pand te hebben om je producten tentoon te stellen, maar kunt deze ook online presenteren. In principe is het daardoor voor iedereen mogelijk een eigen winkel te beginnen. Helaas heb je ook altijd mensen die hier misbruik van willen maken. Daarom is een webshopkeurmerk ook zo belangrijk. Er zijn nog altijd malafide webshops aanwezig op het web. Met webshopkeurmerken kunnen winkeliers tonen dat consumenten geen risico lopen wanneer ze bij hen kopen. In de praktijk komt dit vaak neer op een webshopkeurmerklogo. Een bekend webshopkeurmerk is bijvoorbeeld het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk.


shops keurmerk

Stichting Webshop Keurmerk

Eén van de initiatieven die zich inzet voor veilig en betrouwbaar winkelen is de stichting Webshop Keurmerk. Bij stichting Webshop Keurmerk kunnen mensen bijvoorbeeld hun met bepaalde webshops opgedane ervaringen delen. Naast Webshop Keurmerk zijn er nog enkele andere betrouwbare webshop keurmerken, waaronder WebwinkelKeur en Trusted Shops. STRATO helpt webwinkeliers om een veilige en betrouwbare webshop op te bouwen, zodat deze in aanmerking kan komen voor één of meerdere webshopkeurmerken.


Veiligheid bij STRATO

Eén van de belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor een webshopkeurmerk is betrouwbaarheid. Bij webshops is het gebruikelijk dat er veel gevoelige informatie tussen de webshop en de consument verzonden wordt. Voorbeelden hiervan zijn de adres-, betalings- en verzendgegevens. Voor zowel de webwinkelier als voor de consument is het natuurlijk van groot belang dat deze data niet op straat komen te liggen of in verkeerde handen terechtkomen. Bij STRATO profiteer je van de laatste veiligheidstechnieken, zoals versleuteling door middel van SSL. Verder worden de datacenters met regelmaat getest aan de hand van de ISO 27001-norm. Bovendien kunnen klanten van STRATO rekenen op vakkundige ondersteuning.

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany