Digitale producten nu
online verkopen!

Digitale producten nu
online verkopen!

1 maand
12 maanden

DownloadShop

Aanrader!

 

16,
/mnd.

 
Setupkosten: € 5

Bestel nu

3 maanden voor

7,
50
/mnd.

daarna € 15 / mnd.
Setupkosten: € 5

Bestel nu

Alle prijzen incl. btw

Nu starten met verkopen van digitale producten

#

Als je digitale producten wilt verkopen op internet, zoals bijvoorbeeld mp3's, eBooks of software, dan is de DownloadShop precies wat je zoekt. Deze webshop is gericht op o.a. fotografen, boekhandels, muzieklabels en kleine ondernemers die digitale waardebonnen of producten willen verkopen. Met de DownloadShop kan je eenvoudig betaalde downloads van bestanden aanbieden, perfect voor bijvoorbeeld .pdf-, muziek-, video, foto- of applicatiebestanden.

Vanuit je luie stoel geld verdienen, met de STRATO DownloadShop kán dat gewoon. Het opzetten van de webshop gaat gemakkelijk via je browser, programmeerkennis is niet nodig. Kies uit één van de inbegrepen moderne design-templates en start vandaag nog met het verkopen van digitale producten.


De voordelen van de DownloadShop

 • TOP! SSL-certificaat inbegrepen
 • Geen technische kennis nodig voor het opzetten van de shop
 • Gemakkelijk bedienen en beheren van digitale producten
 • Geen verzend- of logistiekfuncties nodig
 • Voorbeeldfragmenten mogelijk voor alle bestanden (bijvoorbeeld voor muziek)
 • Installeren van software niet nodig, eenvoudig te bedienen vanuit iedere moderne browser
 • Bestanden veilig opgeslagen in onze ISO 27001 gecertificeerde datacenters
 • Downloads direct mogelijk na succesvolle betaling
 • Aantal en tijdsduur van downloads flexibel in te stellen

TOP! Flexibele e-mailspace bij STRATO!

Geen volle e-mailpostvakken meer! Vanaf nu bepaal jij hoeveel opslagruimte je nodig hebt voor de postvakken in je webshoppakket, je kunt de totale hoeveelheid mailspace flexibel verdelen over je mailboxen.

Bij het aanleggen van een postvak kan je meteen instellen hoeveel plaats je ervoor wilt reserveren. Natuurlijk kan je de instellingen ook achteraf gemakkelijk aanpassen, wijzigingen worden direct geactiveerd. Geniet van de voordelen van maximale flexibiliteit.

Zo gemakkelijk is het om je DownloadShop op te zetten

Het opzetten van je DownloadShop gaat snel en is écht gemakkelijk: bij de eerste stappen helpt de configuratieassistent je met het instellen van alle essentiële zaken van je webshop. Al snel daarna kan je beginnen met het verkopen van je digitale producten. Het was nooit zo gemakkelijk om op internet geld te verdienen.

De afwikkeling van de verkoop van digitale producten is vergelijkbaar met een "normale" webshop, het verschil bestaat uit de manier waarop de klant zijn aankoop krijgt aangeboden. Bij een traditionele webshop moet een aankoop in de regel per post worden verstuurd, bij de DownloadShop kan de klant direct na het betalen zijn product downloaden. Hiervoor krijgt de koper een e-mail met een downloadlink voor zijn aankoop. Daarnaast worden arbeidsintensieve en administratieve zaken, zoals het afhandelen van bestellingen en aanmaken van facturen, volledig automatisch geregeld.


De belangrijkste functies van de DownloadShop

 • Bestellingen en facturen worden automatisch afgehandeld
 • Na bestelling en betaling wordt de downloadlink automatisch per e-mail aan de klant verstuurd
 • Na bestelling en betaling wordt de downloadlink automatisch per e-mail aan de klant verstuurd
 • Status van bestellingen wordt automatisch bijgewerkt

De STRATO DownloadShop biedt een zeer uitgebreide functionaliteit

Tegen de uitdagingen van het opzetten en beheren van een webshop ben je met de DownloadShop goed opgewassen: met de geïntegreerde design-templates kan je zonder enige design- en programmeerkennis het uiterlijk van je shop bepalen. Door de ingebouwde marketingtools zoals de SEO-Cockpit, waardebonnen, een tool voor het maken en versturen van nieuwsbrieven, Google AdWords integratie etc., bereik je een groot aantal potentiële klanten. Met de geïntegreerde trackingtools kan je het succes van je campagnes meten en analyseren.


Design - gemakkelijk jouw webshop vormgeven

Het ontwerpen van je webshop is met de geïntegreerde design-templates slechts een paar eenvoudige stappen werk. Natuurlijk is het ook geen probleem als je extra wensen hebt: je kunt je eigen elementen toevoegen aan de shop, maar ook templates exporteren en naar wens aanpassen.

 • Aanpasbare design-templates - geef je ideale shop vorm

  Onze shop-software heeft vele professionele design-templates te bieden. Alle templates kunnen gemakkelijk aangepast worden: in slechts enkele klikken kan je bijvoorbeeld afbeeldingen toevoegen, kleuren wijzigen of het uiterlijk van knoppen aanpassen. Door de preview-functie weet je telkens hoe het eindresultaat eruit ziet.

 • Mobiele versie van je shop - perfect voor smartphones en tablets

  Mobiel shoppen wordt steeds belangrijker. Daarom heeft de DownloadShop een speciale voor smartphones en tablets geoptimaliseerde versie van je shop. Mobiele gebruikers zien je winkel automatisch in een voor hun apparaat optimale weergave. Zo wordt onderweg of op de bank winkelen een stuk gemakkelijker.

 • Gadgets – gemakkelijk content invoegen

  Met de gadgets in de shop-software kan je gemakkelijk inhoud van externe websites invoegen. Het invoegen van een video op YouTube, je locatie op een kaart of een Like-button van FaceBook is in een paar klikken gedaan.

 • Individuele vormgegeven pagina's

  Je kunt alle pagina's tot in detail aanpassen zoals jij wilt. Kies uit een enorm kleurenpalet, een groot aantal lettertypes, -stijlen en talloze andere mogelijkheden. Zo stem je jouw shop perfect af op je doelgroep.

 • Pagina-elementen

  Ben je bekend met HTML? Zoja, dan kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Integreer bijvoorbeeld specifieke elementen in je shop, zoals een eigen newsfeed of webcamfeed.

 • Content sliders

  Met de content sliders kan je bovenaan je pagina's bepaalde producten of acties extra onder de aandacht brengen. In een paar klikken selecteer je de gewenste afbeeldingen en overgangseffecten.


Producten aanleggen in een handomdraai

Het belangrijkste aan een webshop is natuurlijk het productbeheer. Met de STRATO DownloadShop is het toevoegen, bewerken en verwijderen van producten erg eenvoudig. In een paar klikken kun je digitale producten tot 25 MB per stuk aanbieden. Als je grotere bestanden wilt verkopen is het mogelijk een externe downloadlocatie, zoals een FTP-server, op te geven die pas na betaling aan de klant wordt gecommuniceerd. Talrijke opties maken het mogelijk om je producten precies zoals jij wilt aan te bieden.

 • Productvariaties

  Je kunt producten in verschillende varianten aanbieden. Als je bijvoorbeeld foto's verkoopt, kan je variaties in verschillende formaten aanbieden. Zo blijft je webshop overzichtelijk.

 • Aanbiedingen

  Producten die tijdelijk voor een speciale prijs te koop zijn, kan je op een opvallend deel van je webshop positioneren. Zo ben je zeker dat je klanten deze koopjes weten te vinden.

 • Productbeoordelingen

  Ben je geïnteresseerd in de mening van je klanten over je producten? Dan is het inbouwen van de beoordelingsfunctie ideaal. Producten met goede beoordelingen vallen meer klanten op en zullen tot betere verkopen leiden.

 • Filter op productkenmerken

  Klanten kunnen producten zoeken door te filteren op bepaalde productkenmerken. Zo kan bijvoorbeeld na het zoeken op een bepaald woord, gefilterd worden op fabrikant of beoordeling.


SEO – beter gevonden worden bij Google

Een goede positie in resultaten van zoekmachines is doorslaggevend voor het succes van je webshop. De SEO-Cockpit van STRATO helpt je verbeteringen door te voeren en betere posities bij Google te veroveren.

 • De SEO-Cockpit – hulp bij zoekmachineoptimalisatie

  De SEO-Cockpit maakt het optimaliseren van je DownloadShop veel gemakkelijker. Iedere pagina van je webshop wordt op SEO-criteria geanalyseerd, per pagina krijg je vervolgens concrete instructies om verbeteringen door te voeren.

 • Google AdWords – adverteren bij Google

  Met Google AdWords kan je direct adverteren op de pagina met zoekresultaten van Google. Jij legt vast bij welke zoekwoorden je advertentie getoond moet worden. Je betaalt per klik op je advertentie, dus alleen wanneer bezoekers ook op jouw webshop terechtkomen.


Marketing – meer klanten winnen voor jouw DownloadShop

Zelfs de beste webshop maakt geen omzet wanneer klanten niet weten wat je verkoopt. Door middel van de marketingtools in je STRATO DownloadShop bereik je je klanten en stijgen je verkopen. Effectieve maatregelen zoals het versturen van nieuwsbrieven en het aanmaken van kortingcodes gaat met onze software heel gemakkelijk. Daarnaast kan je het advertentietegoed voor Google AdWords gebruiken om meer bezoekers voor je webshop te winnen.

 • Nieuwsbrieven – e-mailmarketing gemakkelijk gemaakt

  Het versturen van nieuwsbrieven is één van de belangrijkste marketingmaatregelen in e-commerce. Met STRATO kan je gemakkelijk nieuwsbriefcampagnes vanuit het beheerpaneer van je shop starten. Je hebt hiervoor geen eigen software nodig.

 • Cross-selling – meer verkopen door aanvullende producten

  Bij Cross-selling worden klanten gewezen op producten die ze wellicht ook interessant vinden. Bestelt een klant bijvoorbeeld een fles wijn, dan kunnen aan deze klant ook wijnglazen als suggestie worden getoond. Je kunt zelf kiezen welke producten als suggesties worden getoond, of je kiest voor automatische suggesties.


Statistieken - je succes meten

Welke advertenties werken het best en hebben de meeste klanten bereikt? Met tracking tools van etracker en Google Analytics kan je precies het effect van je advertenties nagaan. Deze analysesoftware kan gemakkelijk aan je webshop worden gekoppeld zodat je het gedrag van je bezoekers kunt analyseren. Deze data kan je vervolgens gebruiken om je website te verbeteren.

 • etracker en STRATO – een sterk duo

  Met etracker kan je het gedrag van de bezoekers van je webshop analyseren. Je krijgt toegang tot uitgebreide statistieken en de data wordt anoniem opgeslagen.

 • Google Analytics – meer weten over je klanten

  Google Analytics is wereldwijd de meestgebruikte analytics-dienst. Met behulp van de statistieken van Google Analytics kan je zeer nauwkeurig het gedrag van de bezoekers van je webshop analyseren.

Onze aanraders:

Domeinverhuizing
Vandaag nog verhuizen

Profiteer van onze lage prijzen en verhuis je domeinnaam. Je hoeft alleen je verhuiscode op te geven.

Nu verhuizen
STRATO rankingCoach
Zoekmachine-optimalisatie

Met rankingCoach kan je zelf je website optimaliseren voor zoekmachines en krijg je meer bezoekers op je website!

Meer informatie
Over de softwaremaker
Grote internationale aanbieder

Voor onze webshops vertrouwen wij op de bewezen software van onze partner ePages, een internationaal toonaangevende aanbieder van webshopsoftware. Meer dan 80.000 klanten vertrouwen op ePages.

 • Gecertificeerde veiligheid

  #
 • Optimale privacybescherming

  #
 • MKB Best Choice

 • Professionele support

 • Hosted in Germany

*Je zoekt de kleine lettertjes? Goed nieuws! Bij ons vind je alle relevante informatie direct bij de prijs. Meer informatie vind je in ons Manifest.