De betekenis van een server

Server aanbiedingen bekijken
 1. Home
 2. Server
 3. Betekenis van een server

Wat is de betekenis van een server?

Het woord server is afgeleid van het Engelse woord ‘server’, wat vertaald kan worden als ‘dienen’. Een server is een fysieke computer die allerlei diensten verleent aan andere computers en over veel geheugen en krachtige processoren beschikt om veel informatie te kunnen verwerken. Een server beschikt meestal niet over een muis en toetsenbord zoals bij een normale computer en heeft een volledig ander uiterlijk dan een normale huiscomputer. Een server bestaat uit een server rack, de kast waar alle losse servers in worden geplaatst. Deze losse servers worden rackmounts (behuizing) genoemd. De reden dat een server uit een grote kast is opgebouwd, is om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Hierdoor kunnen er zoveel mogelijk servers in een ruimte geplaatst worden. Servers moeten continu topprestaties leveren, daarom is goede koeling extreem belangrijk in datacenters.

  De servers van STRATO:

  • Virtual private servers (VPS)
  • Dedicated servers
  • Servers voor e-mail, websites, dataopslag
  • Windows of Linux server
  • ISO 27001-gecertificeerde datacenters
  • Extreem lage prijzen

server betekenis 01

De rol van een server

Een server kan allerlei functies vervullen. Er zijn speciale mailservers die louter e-mailverkeer tussen computers mogelijk maken. Als je een e-mail verstuurt, vindt dit via de e-mailserver plaats. Een server die is ingericht om veel gegevens op te slaan - bijvoorbeeld databases of digitale archieven – wordt een database server genoemd. Elk keer als je een website bezoekt, maak je verbinding met een server. Op deze webserver staat alle gegevens van de website opgeslagen. Deze gegevens worden vanaf de server gedownload naar je computer.


server betekenis 02

De serverdiensten van STRATO

Je bent bij STRATO aan het juiste adres voor allerlei serveroplossingen. Wij bieden zeer krachtige servers aan met ongelooflijk veel performance, tegen zeer lage prijzen. Je hebt de keuze uit virtual servers (VPS hosting) en dedicated servers. Al onze servers ondersteunen Linux en Windows besturingssystemen. Onze serverdiensten zijn op basis van performance-eigenschappen onderverdeeld in verschillende pakketten. Je ziet op onze website heel eenvoudig welk serverpakket het meest geschikt is.


server betekenis 03

Onze datacenters, zo veilig als een kluis

De beveiliging van onze servers en daarmee jouw gegevens, is voor ons een zeer belangrijke zaak. Al onze servers staan veilig opgeslagen in onze datacenters in Duitsland. Deze datacenters voldoen aan de laatste eisen ten aanzien van dataveiligheid. Er zijn speciale energie back-upsystemen geïnstalleerd om de servers altijd draaiende te houden, ook in het geval van een stroomstoring. Alle door ons getroffen beveiligingsmaatregelen zijn niet onopgemerkt gebleven. Sinds 2004 krijgen wij van de Duitse keuringsdienst TÜV het ISO-27001 certificaat toegekend.

Meer weten over servers? Lees ook: Hoe werkt een server?