Cloud Server

 • Volledige root-toegang tot je virtuele machines
 • Pay-per-use facturatie
servercloud

Kies voor een cloud server: flexibel, snel en voordelig

Het gebruik van virtuele machines in de cloud biedt een grote mate aan veiligheid, snelheid en flexibiliteit. Een cloud server is ideaal als met jouw online project op alles voorbereid moet zijn en altijd genoeg serverruimte tot jebeschikking wilt hebben. De serverruimte kan namelijk eenvoudig worden opgeschaald op momenten van grote drukte en net zo snel weer worden verkleindin rustigere tijden. Daarnaast kun je een cloud server eenvoudig klonen en de gekloonde server als testserver gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je wijzigingen in de configuratie in een veilige omgeving wilt uitproberen.

Voor de cloud servers van STRATO geldt het principe van pay-per-use. Dit houdt in dat je betaalt naar verbruik, waardoor je kostenbesparend kunt werken. Daarbij zorgt de interactieve rekening in het cloud-panel ervoor dat het altijd duidelijk is wat er precies verbruikt is en wat de kosten zijn.

De voordelen van een cloud server van STRATO op een rijtje:

 • Flexibele configuratie van CPU-kracht, hardeschijfruimte en RAM-geheugen
 • De configuraties van de server zijn snel en eenvoudig aan te passen
 • Het is mogelijk om bestaande systemen te klonen
 • Creëer virtuele machines met verschillende besturingssystemen, zowel Linux als Windows
 • Het is niet nodig om een fysieke server aan te schaffen
Cloud server aanbiedingen

cloud zoeken vraag

Wat is een cloud server?

Een cloud server is een virtuele server, waarbij een cloud hoster via een dataverbinding – oftewel een internetverbinding – zorg draagt voor de opslagcapaciteit, de rekenkracht en de performance van de server. Dat de server van jouw bedrijf virtueel is, betekent niet dat er geen fysieke servers zijn. Die zijn er wel degelijk en staan op een andere locatie. Bij STRATO staan deze in datacenters in Duitsland, die aan de strengste veiligheidseisen voldoen en ISO-gecertificeerd zijn. Deze servers vormen met elkaar de cloud waarin de virtuele machines opereren.

Een cloud server van STRATO is eenvoudig te vergroten en verkleinen. Daarnaast heb je de beschikking over handige functies, die jouw leven en dat van je werknemers een stuk makkelijker maakt. Denk hierbij aan block storage, shared storage, private networks en load balancers. Daarnaast heb je de keuze tussen Linux en Windows als besturingssysteem. Ook kun je eigen images op je cloud server installeren.


servercloud checklist

Dit bieden de cloud servers van STRATO

Als je voor een cloud server van STRATO gaat, dan zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig. Zo kun je meerdere virtuele machines in één beheeromgeving aanmaken, met een maximum van honderd. Ook kun je je cloud server gebruiken als extra webserver voor piekmomenten, als DNS-server of als testserver.

Virtuele machines die je in het cloud-panel hebt aangemaakt, kun je in een handomdraai klonen. Dit maakt het switchen tussen je normale systeem en een eventueel testsysteem erg gemakkelijk. Het voorkomt eveneens langdurige downtime bij het installeren van nieuwe software of patches. Pay-per-use zorgt ervoor dat je alleen betaalt voor de gebruikte resources. Zo betaal je bij virtuele machines die niet actief zijn uitsluitend voor het gebruik van de hardeschijfruimte.

Andere voordelen van onze cloud servers:

 • Server monitoring: controleer de status van servers en individuele diensten. Je krijgt meldingen per e-mail en via het STRATO cloud-panel over zaken als het CPU-gebruik en de ping-tijd, bijvoorbeeld als die te hoog of te laag zijn.
 • Meer opslagruimte: met behulp van block opslag kun je gegevens buiten de virtuele machine opslaan en gebruiken. Shared storage biedt een gemeenschappelijke opslag voor meerdere virtuele machines.
 • Load balancer: deze feature helpt je om de belasting uit te balanceren over meerdere systemen, die parallel draaien. De prestaties en capaciteiten van je projecten gaan hierdoor omhoog.
 • Docker ready: hierdoor kun je software isoleren in afzonderlijke containers. Daardoor kun je er sneller en makkelijker bij.
 • Traffic flatrate: het dataverkeer is ongelimiteerd en bij de prijs inbegrepen.

cloud storage voordelen

Handige interface – STRATO cloud-panel

Als je kiest voor een cloud server van STRATO, krijg je beschikking over het eerdergenoemde cloud-panel; een handige interface waarmee je alles in en rondom de cloud server in het oog houdt, beheert en aanpast. Denk hierbij aan de geheugengrootte, de prestaties van de processor en de capaciteit van de harde schijf en het RAM-geheugen. Het geeft je ook onbeperkte root- en admin-toegang tot alle virtuele machines.

STRATO cloud-panel in het kort:

 • Overzicht van alle beschikbare resources
 • Beheer van de cloud servers
 • Root- en admin-toegang
 • Capaciteit aanpassenn

Dankzij dit panel blijf je op de hoogte van je projecten, van de status van je server en van de technische prestaties. Regelmatige updates per e-mail zorgen ervoor dat je geen enkele ontwikkeling mist.


cloud server infrastructuur

De infrastructuur van je cloud server aanpassen

Een cloud server van STRATO is nauwkeurig aan te passen aan je veranderende behoeften, eisen en omstandigheden. Deze flexibiliteit is een groot pluspunt van dit type server en laat zich kort samenvatten in de volgende mogelijkheden:

 • Boek er op elk gewenst moment een virtuele server bij, zodat je ook op piekmomenten voldoende servercapaciteit hebt.
 • Creëer serveromgevingen, zodat je patches en software rollouts kunt testen.
 • Kloon bestaande systemen en voer naar hartenlust testen uit. Of probeer innovaties uit zonder dat de bestaande structuren hier last van ondervinden.
 • Als je voortdurend dezelfde systeemconfiguratie gebruikt, kun je deze gebruiken als template.
 • Schaalvergroting of -verkleining is mogelijk zonder het basissysteem te wijzigen.
 • Een groot voordeel van ons systeem: alle servers vormen samen een cloud, maar ze kunnen afzonderlijk worden geconfigureerd.

Het is mogelijk om de beschikbare middelen toe te wijzen op basis van verwachtingen en eisen die je aan performance stelt. Alle virtuele machines zijn afzonderlijk van elkaar te configureren qua CPU-prestaties, SSD-grootte en RAM-geheugen.


cloud server resources aanpassen

Eenvoudig resources aanpassen

Schaalbaarheid is een key feature van onze cloud servers, die nadere toelichting verdient. Het vergroten en verkleinen van resources zoals opslagruimte of RAM-geheugen kun je doen wanneer je maar wilt. Daarbij betaal je uitsluitend voor wat je verbruikt. Dit werkt kostenbesparend, omdat je geen grote, krachtige server hoeft aan te schaffen; alleen op drukke momenten maak je de server virtueel groter. Dit kan zowel handig zijn voor bepaalde piekmomenten in de week, maar ook als je het ene seizoen meer vergt van je server dan het andere, of als aan het eind van de maand de serverbelasting hoger is dan in het midden van de maand. Als je op zoek bent naar een krachtige server die de piekmomenten aankan, altijd exact de juiste grootte heeft en je geen fysieke server wilt aanschaffen, dan is een cloud server precies wat je nodig hebt.


cloud server beveiliging

Een veilige cloud server dankzij de strengste beveiliging

Als je gebruikmaakt van een cloud server van STRATO ben je dankzij een innovatief opslagsysteem beschermd tegen storingen en gegevensverlies. Dit systeem verdeelt alle gegevens over gespiegelde harde schijven. Daardoor heeft een eventuele storing van hardwarecomponenten geen invloed op de beschikbaarheid of de veiligheid van de gegevens.

Alle gegevens worden beheerd in onze datacenters, die voldoen aan ISO-norm 27001. Dit is een internationalee norm voor informatiebeveiliging. Ook zijn onze datacenters gecertificeerd door de Duitse keuringsinstantie TÜV. Daardoor bieden wij de hoogste mate van gegevensbescherming.


cloud server conslusie

Kies voor een cloud server van STRATO

Als je kiest voor een cloud server van STRATO, dan zijn flexibiliteit, schaalbaarheid, efficiency en de veiligheid van de data van je project gegarandeerd. En dat alles voor een scherpe prijs!

De voordelen op een rijtje:

 • Maximale flexibiliteit – altijd een server met exact de juiste grootte
 • Volledige root- en admin-toegang tot virtuele machines
 • Pay-per-use en transparante kosten
 • Dankzij de interactieve factuur houd je de kosten altijd in het oog
 • Hosting in datacenters in Duitsland die aan de strengste veiligheidscriteria voldoen
 • Inclusief features als server monitoring, images naar keuze, SSH-keys, load balancer, private networks en een traffic flatrate.
Cloud server aanbiedingen