Zoekmachineoptimalisatie met STRATO rankingCoach

  • Zo houd je de belangrijkste SEO-aspecten onder controle
rankingCoach aanbieding
rankingcoach

rankingCoach – waarom?

Met rankingCoach optimaliseer je een website zonder speciale kennis van zoekmachines. Het is een uiterst handige tool die drie thema’s beslaat: website-optimalisatie (onpage), linkbuilding (offpage) en social media.


keywordrelevantie

Welke basisinstellingen heb ik nodig?

Als je STRATO rankingCoach voor de eerste keer start, moet je eerst informatie over je website en je branche invoeren. Probeer deze branche zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Voor een reisblog kies je bijvoorbeeld ‘Horeca & toerisme’. Daarna kun je gedetailleerder je doelgroep bepalen, bijvoorbeeld kampeerders (‘Campings’) of mensen die een pakketreis kiezen (‘Reisbureaus’).


concurrentieanalyse

Wat zijn je relevante keywords?

In de volgende stap krijg je suggesties voor keywords. Dit moeten begrippen zijn waarop potentiële bezoekers van je website zoeken. In ons voorbeeld zijn dit ‘Vakantie Thailand’ en ‘Hotel Bangkok’. Als je klikt op ‘Keywords voorstellen’ zie je vergelijkbare zoektermen en combinaties daarvan. Let daarbij ook op de concurrentiepositie. Bij keywords met een groot zoekvolume heb je meestal ook meer concurrentie. Het is dan lastiger om op een hoge positie in Google te komen. Gebruik in dat geval een gedetailleerd alternatief, zoals ‘Tips voor vakanties Thailand’. In hoofdstuk 2 lees je meer over relevante keywords.


optimalisatie

Wie zijn je concurrenten?

Je kunt drie concurrenten opgeven in STRATO rankingCoach. Kies deze eenvoudig uit de getoonde lijst óf voeg zelf een adres toe. Vooral websites die worden getoond bij jouw keywords komen in aanmerking. Om die te vinden, kun je gewoon je keywords invoeren in Google of Bing en vervolgens je concurrenten uit de resultaten kopiëren.


zoekmachine

Wat moet ik nog meer doen?

Nu kan de optimalisatie beginnen. In de eerste stap voorzie je de startpagina van je website van de drie belangrijkste keywords. Als je website een lokale relevantie heeft, raden we je aan de site op te nemen in sites als Google Maps of Yelp. In andere situaties is het handig je website in overzichten aan te melden en social media-kanalen op te bouwen.

De optimalisatie leidt alleen tot betere resultaten als je alle opdrachten uitvoert. Veel van deze bewerkingen dienen meer doelen dan SEO alleen. Zoals social media: als je Facebook en Twitter goed gebruikt, krijg je waardevolle feedback van lezers en klanten.


backlinks

Hoe kan ik het succes meten?

Onder ‘Resultaat’ zie je gedetailleerde informatie over de positie van de gekozen keywords, de zichtbaarheid van het domein en de stijging van het aantal backlinks over de gemeten periode. Zo kun je het succes van de optimalisatie nauwkeurig meten en problemen snel oplossen. Ben je vooral lokaal actief? Schakel dan de weergave van ‘Nederland’ om naar je lokale regio of stad.