Cloud storage HiDrive nu met geïntegreerde end-to-end encryptie

Berlijn, 1-10-2018
Gebruikers van STRATO HiDrive kunnen hun bestanden voortaan end-to-end versleutelen. Hiertoe heeft STRATO een encryptie ontwikkeld die volledig is geïntegreerd in de Windows-software en de mobiele HiDrive apps.

"Met onze end-to-end encryptie kan de gebruiker zelf zeer gevoelige documenten en bestanden direct in HiDrive versleutelen en online opslaan. Niemand anders kan de data dan openen en niemand anders dan de gebruiker heeft de sleutel. Ook STRATO zélf heeft die sleutel niet", zegt STRATO CEO Dr. Christian Böing. "Deze encryptie is vooral belangrijk voor bedrijven die hun gegevens in de cloud willen opslaan en daarbij hoge veiligheidsnormen willen kunnen hanteren.”

Lokale versleuteling van bestanden en mobiele decodering via QR-code
Gebruikers van HiDrive kunnen hun bestanden versleutelen met de Windows-software en vervolgens decoderen met de Android en iOS-apps. Wie gegevens wil versleutelen, maakt eerst een individuele sleutel aan via de Windows-software, met een persoonlijk wachtwoord. Vervolgens slaat hij de bestanden lokaal in versleutelde vorm op, nog vóór de gegevens naar de STRATO servers worden gekopieerd. Als een gebruiker zijn versleutelde gegevens in een app op de smartphone of tablet wil decoderen, kopieert hij zijn individuele sleutel van zijn computer naar die app via een QR-code.

Elliptic Curve-versleuteling en AES 256
STRATO gebruikt de asymmetrische Elliptic Curve (Curve25519) coderingsmethode voor de individuele gebruikerssleutel. Deze methode heeft een groot voordeel: de aangemaakte sleutels zijn vrij kort en passen in één QR-code. Toch hebben ze hetzelfde beveiligingsniveau als andere sleutels. STRATO hanteert daarnaast voor de versleuteling van bestandsinhoud de erkende AES 256-standaard, die door diverse toezichthouders wordt aanbevolen.

De nieuwe end-to-end-versleuteling kan voor ieder HiDrive pakket optioneel worden geactiveerd in de STRATO klantenlogin voor € 2,- per maand (incl. BTW).

STRATO HiDrive: een van de grootste cloud storage-oplossingen
Met meer dan 3 miljoen gebruikers op één platform en meer dan 23 miljoen gigabyte aan opgeslagen bestanden is STRATO HiDrive het grootste cloud storage systeem van Duitsland en een van de grootste in Europa. De opslaglocaties zijn uitsluitend servers in ISO-gecertificeerde datacenters in Duitsland. Gebruikers hebben verschillende mogelijkheden om toegang te krijgen tot de cloud storage. Ze kunnen HiDrive via een webapplicatie direct in de browser benaderen, software voor Windows en MacOS installeren en mobiele apps voor Android-, iOS- en Windows-toestellen gebruiken. HiDrive dient zelfs als cloudoplossing voor individuele back-upsoftware of voor een eigen NAS-systeem. De toegangsprotocollen (S)FTP/FTPS, WebDAV, SMB/CIFS, rSync, SCP en Git kunnen als uitbreidingen worden besteld.

Gebruikers kunnen in HiDrive ook gemakkelijk bestanden met anderen delen via een individuele link. Die kan beveiligd worden met een wachtwoord en een geldigheidsperiode of een vervaldatum. HiDrive vergemakkelijkt bovendien het teamwork via de cloud, want gebruikers kunnen verschillende mappen vrijgeven voor het up- en downloaden van bestanden. Daardoor kunnen ook anderen bestanden uploaden en delen.

RSS

Wil je automatisch op de hoogte blijven van STRATO nieuws? Gebruik dan onze RSS-feed voor persberichten.

Nu abonneren

Over ons

STRATO is de betrouwbare webhoster voor iedereen die online succesvol wil zijn. Bij STRATO is webhosting fair en eenvoudig – zonder gedoe en tegen de beste prijs.

Het productportfolio reikt van domeinnaam, e-mail, website en servers tot online marketingtools en de populaire cloud storage HiDrive. STRATO biedt totaalpakketten met flexibele looptijden, een 30 dagen geld-terug-garantie en een bekroonde klantenservice.

STRATO is sinds zijn oprichting in 1997 uitgegroeid tot een van de grootste hostingaanbieders ter wereld en beheert ruim 4 miljoen domeinnamen voor meer dan 2 miljoen klanten. STRATO heeft circa 500 medewerkers en twee ISO-gecertificeerde datacenters in Berlijn en Karlsruhe, met meer dan 70.000 servers. STRATO AG is onderdeel van de United Internet-groep.

Perscontact

STRATO AG,
Pascalstraße 10, 10587 Berlijn,
Telefoon: +49 (0)30 88615 3396,
E-mail: pers@strato.com,
Internet: www.strato.nl/pers