Office 365 kopen:
een abonnement op Microsoft Office

cloudgebaseerde software steeds populairder

Cloudgebaseerde software in opmars

Ook Microsoft stort zich met overtuiging op de cloud. In plaats van licenties te koppelen aan softwareproducten die je één keer aanschaft, biedt het bedrijf zijn klanten steeds vaker abonnementen. Het populaire Office-pakket is bijvoorbeeld al jaren beschikbaar als SaaS (Software-as-a-Service). In de marketing van Microsoft ligt veel meer de nadruk op licenties voor het Office 365-abonnementsmodel dan op hun andere, traditionelere verkoopkanalen. Het klassieke softwarepakket als eenmalige desktopinstallatie lijkt op de achtergrond te raken. Maar wat is de kracht van cloudgebaseerde software? En is het als particuliere of zakelijke klant echt de moeite waard om over te stappen?


Waarom Office 365 kopen?

Sinds 2011 verkoopt Microsoft zijn software ook als abonnement, onder de merknaam Office 365. Het is cloudgebaseerd en je hoeft het populaire Office-pakket dus niet langer als desktopinstallatie te kopen. In de cloud is het als Software-as-a-Service beschikbaar. Dit verkoopmodel is niet nieuw, maar voor veel Microsoft-klanten is het wennen. En er is extra verwarring ontstaan doordat er ook alternatieve Microsoft-producten bestaan, zoals Office Online en Office 2016. Ook de veelvoud aan licentiemodellen is onduidelijk. We zetten de verschillen voor je op een rij en geven je een overzicht van de functies die je in Office 365 kunt kopen, voor particuliere gebruikers én voor zakelijk gebruik.

 • Office Online: dit is een dienst waarmee Microsoft versies biedt van Word, Excel, PowerPoint, OneNote en OneDrive. Het zijn web-apps met minder functionaliteit dan de standalone-software. De afzonderlijke applicaties worden uitgevoerd in de webbrowser. Je kunt ze dus op verschillende apparaten gebruiken, ongeacht het besturingssysteem. Je hebt alleen een internetverbinding en een gratis Microsoft-account nodig.
 • Office 2016: dit is het klassieke Microsoft Office-pakket, dus als desktopinstallatie. Een gebruiker koopt een doos met een gegevensdrager in de detailhandel of kan een downloadbare versie kopen inclusief een productcode. De aanschaf van de software geeft je als gebruiker het recht om deze op één apparaat te gebruiken. In tegenstelling tot het abonnementsmodel van Office 365 krijgt Office 2016 geen automatische updates. Als een nieuwe versie van de software wordt uitgebracht, kun je deze alleen verkrijgen door de software opnieuw te kopen.

Office 365 dicht de kloof tussen de web-apps van Office Online en de klassieke desktopinstallatie van Office 2016. In plaats van de software één keer aan te schaffen, kun je een Office 365-abonnement kopen. Gedurende de looptijd van het contract krijg je als abonnee onbeperkte toegang tot alle toepassingen en functies in het desbetreffende Office 365-abonnementspakket. Je kunt het pakket via je browser gebruiken, dankzij de Office 365-webinterface. Hier heb je toegang tot de Office Online-apps.

de webinterface van office 365
De Office 365-webinterface

Je kunt versies van Office 365 kopen die installeerbare, volledige versies van de vertrouwde Office-applicaties bevatten. Deze hebben dezelfde functionaliteit als het Office 2016-pakket, aangevuld met clouddiensten zoals online opslag en internettelefonie.

Als een lokale versie van het Office-pakket in de productomschrijving is opgenomen, heb je als gebruiker een knop op de webinterface waarmee je de installatie kunt starten op elke pc of Mac en op mobiele apparaten (Windows, Android of OS X) vanuit de cloud.

Je kunt office apps direct vanuit de cloud installeren

Office-applicaties direct vanuit de cloud installeren

De term ‘cloud’ staat in deze context voor webgebaseerde computerdiensten die geen gebruikmaken van hun eigen hardware- en softwarebronnen, maar van de bronnen van een externe provider. Office 365 is ook op een cloud gebaseerd: dataopslag, computerprocessen en software-installaties worden meestal uitgevoerd op servers in het Microsoft-computercentrum. Dit heeft voor jou als gebruiker het voordeel dat Office 365-diensten vrijwel overal beschikbaar zijn, mits er een internetverbinding is.

Het nadeel van dit cloudgebaseerde model is dat gevoelige gegevens zoals e-mails, documenten, foto's of video's in een extern datacenter opgeslagen liggen. Je bent als gebruiker daarom gedwongen om het privacybeleid van Microsoft te accepteren. Als je Office 365 gebruikt voor zakelijke doeleinden, kan het nodig zijn om extra stappen te nemen om je gegevens te beveiligen. Soms moet je dan bijvoorbeeld een uitgebreid contract afsluiten voor de verwerking van je gegevens.

Wat moet je doen als je Office 365 wilt kopen, maar je gegevens niet wilt opslaan op de buitenlandse servers van de Microsoft-cloud? Als allround serviceprovider voor MS Office 365 biedt STRATO diensten waarmee je Office 365 combineert met HiDrive. Je gegevens blijven dan gegarandeerd binnen onze ISO-gecertificeerde datacenters in Duitsland. Daar vallen ze onder een van de strengste databeschermingswetten ter wereld.

voor elke toepassing een abonnement

Een abonnement voor elke toepassing

Microsoft biedt de softwarepakketten van Office 365 aan in de vorm van abonnementen. Er zijn abonnementen voor particuliere gebruikers, bedrijven, onderwijsinstellingen, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties. Ze verschillen vooral in het scala aan beschikbare toepassingen en functies.


Office 365 kopen als privégebruiker

Welke functies in Office 365 beschikbaar zijn, hangt af van het soort abonnement dat je kiest. Voor persoonlijk gebruik heeft Microsoft de hieronder genoemde abonnementen.

Office 365 Personal

Office 365 Personal is ontworpen voor particuliere gebruikers die de software op één computer willen gebruiken. Met de aanschaf van het abonnement krijg je toegang tot de programma's Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Access van Office 2016. Deze kun je als Office Online via je webbrowser gebruiken en op een pc of Mac als bureaubladtoepassing installeren. Een geoptimaliseerde kantoorinterface wordt aangeboden voor gebruik op één tablet en smartphone. Alle aangemaakte documenten kunnen offline worden opgeslagen. Bovendien bevat het abonnement 1 TB OneDrive-cloudgeheugen en 60 gratis minuten voor Skype-oproepen naar een vaste telefoonlijn en alle mobiele netwerken.

Office 365 Home kopen

Met Office 365 Home richt Microsoft zich op gezinnen en thuisgebruikers met meerdere computers. De functies in het abonnement zijn dezelfde als in Office 365 Personal, maar zijn beschikbaar voor maximaal vijf gebruikers. Alle programma's kunnen lokaal worden geïnstalleerd op maximaal vijf pc's of Macs. Daarnaast worden vijf tablets en vijf smartphones ondersteund, waarvoor de software een interface heeft die is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Bovendien biedt Office 365 Home 1 TB aan OneDrive-cloudgeheugen en 60 minuten gratis Skype-oproeptijd, beide voor maximaal vijf gebruikers.

Het belangrijkste verschil tussen de twee Office 365-abonnementen voor privégebruik is het aantal ondersteunde gebruikers en installaties. Terwijl Office 365 Personal slechts één gebruiker ondersteunt, kun je met Office 365 Home maximaal vijf gebruikersaccounts instellen. Beide abonnementen bieden abonnees technische ondersteuning via chat of telefoon. Daarnaast zijn in het abonnementsmodel updates van latere versies van de applicaties van Office opgenomen. Je hebt dus altijd de nieuwste softwareversie.


Office 365 kopen als zakelijke klant

Microsoft heeft ook zakelijke abonnementen. Die voldoen aan de eisen van kleine en middelgrote bedrijven. Ook zijn er abonnementen voor grote organisaties.

TIP!
Schaf bij STRATO een Office 365 Business-pakket aan voor je onderneming.

Een gedetailleerde vergelijking van de verschillende zakelijke abonnementen vind je in het tweede deel van onze serie over Office 365.


Office 365 kopen als overheidsinstantie

Microsoft biedt zogenaamde Office 365 Government-abonnementen aan voor overheden en andere publieke organisaties. Dit zijn abonnementen van Office 365 Enterprise met gereduceerde tarieven. Als je dit Office 365-abonnement wilt kopen, moet je bewijzen dat je organisatie voldoet aan alle voorwaarden voor deelname als overheidsorganisatie.


Office 365 University kopen als scholier, student of docent

Office 365 University is de versie die onder meer studenten, universitaire docenten en universiteitsmedewerkers kunnen kopen. Deze versie biedt voor een periode van vier jaar korting op de Office-toepassingen.

Office 365 voor Hoger Onderwijs

Wie besluit om Office 365 te kopen voor Hoger Onderwijs, moet student, docent of onderwijsmedewerker zijn. Het bevat de nieuwste versies van de installeerbare, volledige Office-applicaties Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Access. Het abonnement is beperkt tot vier jaar en Microsoft vraagt je om te bewijzen dat je inderdaad student of onderwijsmedewerker bent. Office 365 voor Hoger Onderwijs biedt je de mogelijkheid om de Office-omgeving te installeren op twee computers (pc of Mac), tablets en smartphones. Er is 1 TB aan OneDrive-cloudopslag inbegrepen, evenals 60 minuten Skype-telefoongesprekken naar vaste en mobiele telefoonlijnen.

Gebruikers die Office 365 voor Hoger Onderwijs kopen, moeten eerst de software activeren om deze te gebruiken. Deze activering omvat een online bewijs van de vereiste autorisatie. Alleen leden van erkende universiteiten en hogescholen komen ervoor in aanmerking. Maar vóór je besluit om Office 365 voor Hoger Onderwijs aan te schaffen, raden we je aan te controleren of je eventueel een gratis Office-versie van je opleiding kunt krijgen.

Bekende onderwijsinstellingen, zoals scholen en universiteiten, kunnen zich namelijk inschrijven bij Microsoft. Ze mogen studenten, faculteiten en docenten dan toegang te geven tot geselecteerde Office-software. Dit abonnement wordt aangeboden als ‘Office 365 voor onderwijs’.

Office 365 voor onderwijs

Met Office 365 voor onderwijs biedt Microsoft een uitgebreide versie van Office Online voor studenten en docenten. Naast de Office-webtoepassingen Word, PowerPoint, Excel en OneNote biedt deze oplossing gratis toegang tot 1TB OneDrive-cloudopslag. Verder zijn het sociale netwerk Yammer en de SharePoint-webapplicatie inbegrepen.

Office 365 Education E5

Office 365 Education E5 biedt studenten, leerkrachten en scholieren het volledige scala aan Office-software tegen een gereduceerde prijs. Net als bij Office 365 voor onderwijs is de voorwaarde dat je behoort tot een onderwijsinstelling die door de overheid is erkend. Maar in tegenstelling tot de gratis variant bevat Office 365 Education E5 volledige versies van de Office-applicaties Word, Excel, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher en OneNote. Deze applicaties kun je installeren op je pc. Ook is een geoptimaliseerde Office-interface voor tablets en smartphones inbegrepen.

De kosten voor het aanbieden van deze onderwijsabonnementen zijn voor de betreffende onderwijsinstelling. Ben je student of docent? Dan kun je Office 365 aanvragen bij je hogeschool of universiteit.


Office 365 kopen als non-profitorganisatie

Deze productlijn van Microsoft is afgestemd op de behoeften van non-profitorganisaties. Het is een Office-abonnement dat is gebaseerd op bedrijfs- en ondernemingsabonnementen. Non-profitorganisaties kunnen het tegen een speciale, lage prijs kopen. Sommige abonnementen zijn zelfs gratis beschikbaar, als donatie.

Om in aanmerking te komen voor een korting op een abonnement of een donatie van software, moeten organisaties aantonen dat zij een erkende liefdadigheidsorganisatie in hun land zijn.

Alle bedrijfs-, ondernemings-, onderwijs- en non-profitabonnementen bieden Active Directory-integratie, voor een eenvoudig beheer van gebruikersgegevens en accounts. Bij bedrijfskritieke problemen is 24 uur per dag online en telefonische support beschikbaar. Op alle services garandeert Microsoft 99,9 procent beschikbaarheid.


Welke applicaties bevat Office 365?

In elk Office 365-abonnement dat je kunt kopen, heb je een combinatie van professionele Microsoft-applicaties ter beschikking voor tekstverwerking, spreadsheets, presentaties en databasemanagement. Bovendien bieden de cloudgebaseerde softwarefuncties voor e-mail en groupware gecentraliseerde gegevensopslag en een krachtige tool voor instant messaging, videoconferencing, IP-telefonie en het delen van schermen.

Er zijn bovendien talloze nieuwe functies en verbeteringen voor het abonnementsmodel die je kunt gebruiken als je een Office 365-account hebt.


Word

Microsoft Word is de klassieke tekstverwerker. Abonnees die Office 365 kopen, kunnen documenten bewerken in de vertrouwde Word-interface. Afhankelijk van het abonnement is dat een webtoepassing met verminderde functionaliteit, de volledige desktopinstallatie of een versie aangepast aan mobiele apparaten.

Word 2016 als lokale installatie
Word 2016: de Microsoft-tekstverwerker als lokale installatie

In tegenstelling tot de Office 2016-desktopversie bevat het abonnementsmodel een combinatie van Word als professionele tekstverwerker en verschillende cloudfuncties. Een Office 365-account biedt verbindingen met de OneDrive-cloudopslag en het contentbeheersysteem SharePoint. Hierdoor kun je met andere gebruikers documenten centraal beheren en delen. Zo kunnen hele teams in real time samenwerken aan documenten en deze rechtstreeks uitwisselen in Word.

Slechts een paar muisklikken om documenten in de cloud op te slaan
Word-documenten kunnen met slechts enkele klikken centraal in de cloud worden opgeslagen.

Excel

Microsoft Excel is ‘s werelds meest gebruikte professionele spreadsheetsoftware. Iedereen die numerieke of tekstgebaseerde datasets wil organiseren, filteren, formatteren, analyseren of visualiseren, kan deze standaard Microsoft-oplossing gebruiken. Het programma omvat uitgebreide formules en wiskundige functies – bijvoorbeeld voor commerciële of statistische berekeningen – en is nu een integraal onderdeel van de dagelijkse kantoorroutine van ontelbaar veel gebruikers.

Als onderdeel van de cloudservice Office 365 biedt Excel 2016 interfaces aan voor OneDrive en SharePoint. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om Excel-sheets binnen een team te delen en in real time samen te bewerken. Hiervoor heb je natuurlijk internet nodig, evenals een Microsoft of Office 365-account.

Bewerk spreadsheets met excel 2016
Professionele spreadsheetberekening met Excel 2016

PowerPoint

Microsoft PowerPoint is de bekende, interactieve presentatiesoftware. Het programma is gebaseerd op een slideshow-georiënteerd concept, waarbij je de inhoud ziet in de vorm van tekstblokken, grafieken, diagrammen of multimedia-elementen op opeenvolgende dia's. Je hebt verschillende designsjablonen, vormen, schema's en slimme elementen tot je beschikking, die je naar wens kunt aanpassen, waardoor je alle vrijheid hebt bij het ontwerpen van je presentaties.

Microsoft presentatiesoftware: PowerPoint 2016
Microsoft presentatiesoftware: PowerPoint 2016

PowerPoint Designer is ook beschikbaar voor abonnees van Office 365. Met deze exclusieve functie verloopt het creatieve proces van het creëren van een presentatie grotendeels automatisch. Je kunt namelijk aantrekkelijke designsuggesties gebruiken, die je voor elk nieuw toegevoegd element als voorstel in beeld ziet verschijnen. In het Office 365-abonnement is ook de animatiefunctie Morph beschikbaar, waarmee je een breed scala aan opties hebt om de overgang tussen dia’s vloeiend te laten verlopen.

Bron: Microsoft Office Videos: https://www.youtube.com/watch?v=j5KqQRaKdzg

Net als bij Word en Excel hanteert Microsoft in PowerPoint-versie 2016 een centraal bestandsbeheer en synchrone teamfuncties. Ook kun je OneDrive en SharePoint combineren via je Microsoft- of Office 365-account.


OneNote

OneNote is het digitale notitieboekje van Microsoft. Gebruikers kunnen de software gebruiken om notities te maken, te organiseren en te delen met andere gebruikers. Je kunt tekst invoeren, maar ook afbeeldingen en audio- en videobestanden. Op touchscreen-apparaten kun je opmerkingen of tekeningen maken met he vinger of een tabletpen. Als je content van andere applicaties of van internet gebruikt, plaatst OneNote bovendien automatisch een link naar de bron.

Als onderdeel van Office 365 kan OneNote gekoppeld worden aan de cloudservices OneDrive en SharePoint. Zo kun je notities delen en samenwerken met vrienden, familie en collega's. Reeds aangemaakte notities worden automatisch opgeslagen en gesynchroniseerd naar de cloud, zodat gebruikers op alle apparaten altijd de nieuwste versies beschikbaar hebben.

Microsoft OneNote voor het maken van notities
Notities maken met Microsoft OneNote

Outlook

Outlook is het e-mailprogramma en de Personal Information Manager (PIM) van Microsoft. Met deze software kun je e-mails, contacten, afspraken en taken beheren. In grotere bedrijfsoplossingen is Outlook vaak de client voor de Microsoft Exchange Server, een e-mailsysteem waarmee gebruikers een uitgebreider scala aan functies hebben, zoals een afwezigheidsassistent en gedeelde postvakken.

Outlook ondersteunt het maken van groepen, waarin je bestanden en notities deelt. In combinatie met Skype for Business kun je spraak- en videogesprekken rechtstreeks vanuit Outlook starten. En dankzij een koppeling met OneDrive en OneDrive for Business kun je attachments rechtstreeks vanuit de cloud laden en delen met vrienden, familie of zakelijke partners.

Microsoft Outlook als emailclient en PIM
Outlook: Microsofts e-mailclient en Personal Information Manager (PIM)

Access

Access is het databasemanagementsysteem van Microsoft voor eindgebruikers. De software combineert de database-engine Jet met een geïntegreerde ontwikkelomgeving. Deze is beschikbaar via een grafische gebruikersinterface. Met Access kunnen gebruikers zelf gedefinieerde databasetoepassingen voor desktopgebruik of als browsergebaseerde app maken, zonder dat ze daarvoor programmeerkennis nodig hebben. Alle gegevens liggen opgeslagen in de backend op SQL-servers en de Microsoft Azure SQL-database. Je profiteert van een hoge betrouwbaarheid, gegevensbeveiliging en schaalbaarheid.

Dankzij professioneel ontworpen app-sjablonen en een gebruiksvriendelijke interface kun je zelfs als beginnende gebruiker met Access snel en eenvoudig databases beheren. Als je meer ervaring hebt, kan je in een handomdraai je eigen apps bouwen.

Access Services is een component van SharePoint Server, beschikbaar in bepaalde Office 365-abonnementen, en maakt het delen van Access-applicaties eenvoudig mogelijk. Het client-programma en alle Access-functies kun je alleen in combinatie met een Windows-computer gebruiken.


Publisher

Publisher is de desktoppublishing-software van Microsoft. Het programma biedt functies om professionele gedrukte publicaties, online presentaties en websites te creëren. Toch heeft het niet de complexiteit van bijvoorbeeld Adobe InDesign of QuarkXPress. Het programma is vooral bedoeld voor minder ervaren gebruikers en overtuigt daarom met eenvoudige bediening en diverse sjablonen.

Als je bent ingelogd met een Microsoft of Office 365-account, worden de presentaties die je met Publisher maakt, automatisch opgeslagen in de cloud. Je kunt ze dan delen via een sharelink. Publisher is alleen beschikbaar voor Windows-pc’s.

Publisher 2016 is een gebruiksvriendelijke DTP voor beginners
Gebruiksvriendelijke DTP voor beginnende gebruikers met Publisher 2016

Planner

Planner is een projectmanagementtool voor Office 365. De software koppelt teams in de cloud aan elkaar en stelt hen in staat om hun gezamenlijke werk te organiseren. Je gebruikt Planner bijvoorbeeld om projectplannen en taken te maken, deze toe te wijzen aan andere gebruikers en deadlines in te stellen. Statistieken en grafische visualisaties geven alle deelnemers een overzicht van de voortgang van het project. De communicatie binnen het team verloopt rechtstreeks via Planner en de software biedt links naar andere Office 365-applicaties. Gebruikers hebben vanuit het programma toegang tot e-mails, documenten en bestanden in de cloudopslag. Met deze functies is Planner een goed alternatief voor concurrentieproducten als Trello of Asana.


Sway

Met Sway voegt Microsoft een webapplicatie voor digital storytelling toe aan het Office-pakket. De software stelt gebruikers in staat om tekst en multimedia-elementen uit verschillende bronnen te integreren in interactieve presentaties. Die bronnen zijn onder meer je eigen computer, de zoekmachine Bing, de OneDrive-cloudopslag, YouTube en Facebook Sway-projecten – ook wel ‘Sways’ genoemd. Je kunt de presentaties via de webbrowser bewerken, afspreken en online met vrienden, collega's of zakenpartners delen. Er is alleen een sharelink nodig om de presentatie van de Microsoft-server op te halen. Met die link kan iedereen de presentatie bekijken zonder in te loggen of zich te registreren.


Exchange Online

Exchange Online is het cloud-alternatief van Microsoft voor de populaire groupware- en mailserversoftware Exchange Server. De klassieke Exchange Server is een lokaal geïnstalleerde oplossing, Exchange Online is daarentegen een abonnement. De software draait dan niet op je eigen server, maar op een server in het Microsoft-datacenter. Dit model is primair gericht is op kleine en middelgrote ondernemingen die geen eigen IT-infrastructuur willen hebben. Exchange Online maakt deel uit van de Business Premium- en Enterprise-abonnementen E1, E3 en E5.


OneDrive en OneDrive for Business

OneDrive is de naam voor het cloudopslagplatform van Microsoft. In de abonnementen Home, Personal en Education van Office 365 is een OneDrive van 1 TB inbegrepen. Office 365-abonnees kunnen daarmee documenten, foto's of andere bestanden centraal opslaan, delen met andere gebruikers en ze samen bewerken. Met de geïntegreerde synchronisatieopties kun je bovendien OneDrive-mappen selecteren en offline beschikbaar maken.

OneDrive bestaan centraal opslaan in de cloud
Bestanden centraal opslaan in de cloud met OneDrive

OneDrive for Business is een uitgebreide versie van de online opslag voor zakelijk gebruik. Gebruikersaccounts voor OneDrive for Business worden opgenomen in de bedrijfs- en ondernemingsabonnementen van Office 365 en de werkgever stelt deze ter beschikking aan werknemers. In tegenstelling tot OneDrive zijn werknemersaccounts geen privéaccounts, maar worden ze beheerd door de systeembeheerder van het bedrijf of de organisatie. Dit stelt bedrijven in staat om hun werknemers verschillende toegangsrechten te geven tot de data in de cloud. Microsoft garandeert in OneDrive for Business met geavanceerde versleutelings- en compliancemogelijkheden de veiligheid van de bedrijfsgegevens. Ook hier heeft elke gebruiker 1 TB ter beschikking.

Beide versies van deze online opslag kun je integreren in andere Office-applicaties, zoals Word, Excel, PowerPoint of OneNote. Gebruikers hebben vanuit deze programma’s dan realtime toegang tot de gegevens in de cloud.


Skype en Skype for Business

Sinds 2011 maakt Skype ook deel uit van het Microsoft-productassortiment. De gratis online dienst ondersteunt instant messaging, videoconferencing, IP-telefonie, bestandsoverdracht en screensharing en is beschikbaar voor gebruikers via de browser of als aparte applicatie. Terwijl internetgesprekken tussen verschillende Skype-gebruikers gratis zijn, worden gesprekken naar vaste lijnen of mobiele telefoons in rekening gebracht. Deze betaal je in de vorm van belminuten.

De Office 365-abonnementen Home, Personal en University bevatten 60 Skype-belminuten per gebruiker. Hiermee kunnen abonnees wereldwijd bellen naar meer dan 60 vaste netwerken en naar de mobiele netwerken van acht landen, waaronder de Verenigde Staten en Canada. Mobiele telefoonnummers in Nederland worden niet ondersteund. Ongebruikte belminuten vervallen aan het einde van de maand. Om ook vanaf een ‘normale’ telefoon gebeld te kunnen worden, kun je een vast nummer kopen voor je Skype-account.

De gratis online service Skype is gericht op consumenten, zelfstandigen en kleine bedrijven. Met Skype for Business richt Microsoft zich juist op grote zakelijke klanten. Je kunt met Skype for Business veel meer mensen in telefonische vergaderingen samenbrengen. Ook biedt het bedrijven geavanceerde beveiligingsfuncties en gecentraliseerd beheer van werknemersaccounts. Een integratie van Skype for Business met andere Office-toepassingen is mogelijk, bijvoorbeeld met Outlook. In sommige bedrijfs- en ondernemingsabonnementen van Office 365 is Skype for Business al geïntegreerd.

skype for business op je desktop
Skype for Business desktoptoepassing

SharePoint Online

SharePoint Online is een cloudgebaseerd alternatief voor SharePoint Server, een software waarmee je team- en projectgerichte websites voor interne samenwerking kunt creëren en beheren. SharePoint Online fungeert als content- en documentmanagementsysteem en biedt een intranet-site voor de interne publicatie van informatie en nieuws binnen de organisatie. Met SharePoint Online creëren medewerkers websites, blogs of discussieportalen om content centraal beschikbaar te stellen en samen te bewerken.

In tegenstelling tot SharePoint Server bevat de online versie alleen essentiële functies. Deze versie is bovendien niet lokaal geïnstalleerd, maar wordt gehost in het datacenter van Microsoft. Dit heeft voor kleine en middelgrote ondernemingen het voordeel dat ze zelf geen dure infrastructuur hoeven te bouwen en beheren.

SharePoint Online is opgenomen in alle Office 365-abonnementen, maar de beschikbare SharePoint-functies kunnen verschillen. Kijk voor een gedetailleerd overzicht op de website van Microsoft.

Om tegemoet te komen aan de beveiligings- en compliancebehoeften van een bedrijfsapplicatie biedt SharePoint flexibele managementopties. Daarmee definieer je consistente beleidsregels voor alle processen, pc’s en apparaten van de medewerkers.


Yammer

Yammer is een sociaal netwerk voor zakelijke toepassingen. Het maakt teamwork en discussies in één centrale omgeving mogelijk. Yammer stelt je in staat om interne en externe netwerken te creëren voor samenwerking van medewerkers, klanten en zakenpartners.

De service is beschikbaar in twee versies: Yammer Basic en Yammer Enterprise. Een goed overzicht van de beschikbare functies krijg je op de Yammer-pagina. Yammer Basic kan gratis worden geactiveerd om geavanceerde sociale netwerkfuncties te integreren in Office-applicaties. Yammer Enterprise maakt deel uit van specifieke bedrijfs-, ondernemings- en opleidingsabonnementen.

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany