Office 365 installeren en inrichten

Office 365 aanbieding bekijken

Het installeren van Office 365: snel en ongecompliceerd

Office-programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint passeren in bijna elk bedrijf dagelijks de revue. Het is dan ook van groot belang dat deze tools zonder problemen functioneren. Met Office 365 heb je niet alleen overal toegang tot de belangrijkste Office-programma’s; Office 365 maakt het bovendien gemakkelijk om met meerdere collega’s tegelijkertijd aan hetzelfde project te werken. Na afsluiting van het Office 365-abonnement, moet het pakket eerst geïnstalleerd en ingesteld worden. Omdat het Office 365-pakket op verschillende manieren kan worden gebruikt, zijn de eerste stappen van deze procedure niet altijd hetzelfde.

 • Gebruikelijke installatie van de lokale programmaversies op pc of Mac
 • De onlineversies zijn bijzonder snel klaar voor gebruik
 • Eenvoudig aanmaken van administrator- en gebruikersaccounts
 • Verschillende instellingen naar wens aanpassen en automatische synchronisatie van alle Office-versies

office 365 installeren

De eerste stap: de accounts voor Office 365 inrichten

Voordat je aan de slag kan met Office 365, dien je een administratoraccount en verschillende gebruikersaccounts aan te maken. Zo kunnen meerdere personen tegelijk met dezelfde Office 365-versie werken en toegang hebben tot opgeslagen bestanden.

Om je Office 365-abonnement te kunnen beheren, stel je eerst in de STRATO klantenlogin een administratoraccount in. Vervolgens kun je met de toegangsgegevens van dit administratoraccount inloggen op de website van Microsoft om hier één of meerdere gebruikersaccounts aan te maken. Je hebt ten minste één gebruikersaccount nodig om zelf met Office 365 aan de slag te kunnen. Het administratoraccount wordt uitsluitend gebruikt voor het beheren van het Office 365-abonnement.


installeren office 365

Drie manieren om Office 365 te installeren

Om Office 365 zo flexibel mogelijk te kunnen gebruiken, zijn er drie verschillende manieren om toegang tot het programma en de bijbehorende documenten in de cloud te krijgen. Voor de desktopversies en applicaties van het programma moet je eerst Microsoft Office 365 installeren. Met Office Online, de versie die je in de browser opent, kun je direct beginnen.

Het installeren van lokale Office-programma’s

Je kunt, samen met alle andere geregistreerde gebruikers, via het Office 365 Portal de desktopversies van Office-programma’s zoals Word, Access, Publisher of Excel downloaden en op verschillende apparaten installeren. Nadat je op “installeren” hebt geklikt, word je stap voor stap door het installatieproces geleid. Vervolgens kun je de lokale versie van MS Office 365 vanuit je geïnstalleerde programma’s openen, en zoals gewoonlijk aan de slag gaan, ook zonder internetverbinding. Wil je er zeker van zijn dat de bestanden in de cloud altijd actueel zijn, dan kun je instellen dat je deze automatisch gesynchroniseerd wilt hebben zodra er weer een internetverbinding is.

Het installeren van Office 365-apps

Voor smartphones met Android, iOS en Windows zijn in de bijbehorende app-stores de Office-programma’s Word, Excel, PowerPoint en OneNote te downloaden. Nadat je de gewenste apps op je telefoon of tablet hebt geïnstalleerd, hoeft alleen nog maar de bijbehorende bankrekening te worden toegevoegd. Daarna heb je toegang tot alle data die je in Microsoft OneDrive hebt opgeslagen. Wanneer je gebruik maakt van OneDrive, moet nog wel de OneDrive-app gedownload worden. Vervolgens kun je verschillende instellingen naar wens aanpassen en bijvoorbeeld afzonderlijke mappen met documenten toewijzen aan collega’s.

Het gebruik van Office via je browser

Zodra je een gebruikersaccount hebt, kun je zonder installatie en verdere voorbereidingen, direct de online versie van Office 365 gebruiken. Na het inloggen op de zogenaamde “web-app” kom je in de gebruikersomgeving met de vertrouwde interface van Microsoft Office. Door de verbinding met de OneDrive-omgeving, heb je je bestanden altijd en overal binnen handbereik.


Office 365 installeren; de belangrijkste punten in het kort

 • Lokale versie van Office 365 installeer je op de pc of Mac, zoals je dat gewend bent.
 • Alleen voor de installatie is een internetverbinding nodig. Daarna kunnen de lokale versies gebruikt worden.
 • De Office-apps met o.a. Word en Excel zijn beschikbaar voor smartphones met Android, iOS en Windows.
 • Het online Microsoft-programma Office Online werkt zonder installatie en kan in elke browser geopend worden. Na het aanmelden heb je toegang tot alle online opgeslagen data.
 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany