Office 365 downloaden; online en offline werken

Office 365 aanbieding bekijken

Altijd toegang tot Office-tools door Office 365 te downloaden

Bij het installeren en activeren van Microsoft Office 365, download je Office-tools als Word, Excel en Powerpoint. Nadat je dit proces doorlopen hebt, kun je ook offline aan je bestanden werken. Om optimaal te profiteren van de voordelen van Office 365 is het echter aan te raden om regelmatig verbinding te maken met het internet. Je kunt het off- en online werken met Office 365 bijvoorbeeld op de volgende manier combineren:

 • Offline aan eigen projecten werken en deze online met anderen delen.
 • Online de nieuwste versies van de programma’s ophalen en deze vervolgens offline gebruiken.
 • Online data synchroniseren; offline veilig en ongestoord werken.

office 365 downloaden

Wat onderscheidt Office 365 van Office 2016?

Zowel bij Microsoft Office 2016 als bij Microsoft Office 365 download je alle bekende Office-tools. Een belangrijk verschil is dat het bij Office 2016 om een eenmalige aankoop van software gaat, terwijl je bij Office 365 een abonnement afsluit. Eén van de grootste voordelen van Office 365 is dan ook dat je altijd over de nieuwste versies van de programma’s beschikt. Kiezen voor Office 365 levert je echter nog meer voordelen op. Zo biedt dit pakket je de mogelijkheid om programma’s op meerdere computers te installeren, en beschik je met Office 365 over online opslagruimte en over extra functies voor mobiele apparaten.

Voor bedrijven is het pakket Office 365 Business ideaal. Zij profiteren hiermee niet alleen van de eerder genoemde voordelen, maar kunnen bijvoorbeeld ook meerdere mensen tegelijkertijd aan één document laten werken en belangrijke documenten automatisch laten synchroniseren. Werknemers beschikken dus altijd over de nieuwste Office-programma’s én over de nieuwste versies van de bestanden waaraan ze werken. Hierdoor wordt het een stuk gemakkelijker om werkprocessen soepel te laten verlopen.


downloaden office 365

Office 365 na het downloaden on- offline gebruiken

Wanneer je na het downloaden van Office 365 weer offline gaat, kun je geïnstalleerde programma’s als Word, Excel en PowerPoint gewoon blijven gebruiken. Dit kan erg praktisch zijn omdat offline werken vaak een positief effect heeft op de productiviteit. Je wordt dan tijdens je werk niet voortdurend onderbroken door bijvoorbeeld binnenkomende e-mails. Ook wanneer je internetverbinding traag of instabiel is, is offline werken een handige oplossing. Wil je Office 365 offline gebruiken, dan download je het benodigde bestand gemakkelijk naar je harde schijf. Natuurlijk kun je daar eveneens een nieuw bestand creëren.

Hoewel het downloaden van Office 365-bestanden heel eenvoudig is, en offline werken in bepaalde situaties erg praktisch kan zijn, is het aan te raden om Office 365 toch hoofdzakelijk online te gebruiken. Voor programma’s als Outlook en OneDrive is namelijk wel een internetverbinding nodig. Hetzelfde geldt voor het opslaan van bestanden in de cloud, het synchroniseren van bestanden op verschillende computers en het updaten van programma’s. Bovendien is het een stuk lastiger om offline samen aan één document werken. Wanneer je de Office-programma’s zelden gebruikt, dien je in ieder geval één keer in de dertig dagen verbinding met internet te maken. Zo zorg je ervoor dat je abonnement actief blijft. Gelukkig hoef je hier niet steeds zelf aan te denken; Office 365 stuurt een melding wanneer het tijd is om je programma’s te actualiseren.


Conclusie: je kunt Office 365 zowel online als offline gebruiken

 • Elke keer wanneer je met Office 365 aan de slag gaat, bepaal je zelf of je de programma’s via je browser opent of gebruik maakt van de lokaal geïnstalleerde versies.
 • Na het downloaden van Office 365 zijn programma’s als Word, Excel en PowerPoint, zowel online als offline altijd beschikbaar.
 • Updates uitvoeren, bestanden synchroniseren en bestanden in de cloud opslaan, kun je online op ieder gewenst moment doen.
 • Gebruik je Office 365 het liefst enkel offline, dan zijn er slechts enkele momenten waarop je verbinding dient te maken met het internet: bij de installatie en activatie van het pakket en vervolgens eens in de dertig dagen.
 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany