Gratis e-mail vs. STRATO e-mail hosting

bekijk het aanbod

Gratis e-mail; is dat wel zo voordelig?

De kans is groot dat je op dit moment gebruik maakt van een gratis e-mailadres. Waarom zou je immers betalen voor e-mail, wanneer je ook gratis een e-mailadres kunt aanmaken? Daar zijn verschillende redenen voor die onder te verdelen zijn in de volgende categorieën: veiligheid, synchronisatie, domeinnaam, aantal postvakken en webmail.


gratis

Gratis e-mail vs. STRATO e-mail hosting: veiligheid

Wanneer je voor STRATO e-mail hosting kiest, ben je verzekerd van veilige, wereldwijde toegang tot je e-mail, adresboek, kalender en bestanden. Bovendien worden je data veilig opgeslagen in onze datacenters. We begrijpen dat privacy en gegevensbescherming relevanter dan ooit zijn, en beschermen je dan ook zo goed mogelijk tegen alle mogelijke risico’s. Ieder jaar worden onze datacenters gecontroleerd door de onafhankelijke organisatie TÜV-SÜD. Hierdoor zijn we al sinds 2004 gecertificeerd met het ISO 27001 certificaat. Wie kiest voor een gratis e-mailaccount, is niet verzekerd van een veilige verbinding. Het kan zijn dat de gratis e-mail provider je gegevens niet beschermt en/of doorverkoopt aan derden. Ook zal je met een gratis e-mailadres meer last hebben van ongewenste e-mails.


gratis

Gratis e-mail vs. STRATO e-mail hosting: synchronisatie

Als je veelvuldig gebruikmaakt van e-mail, wil je het liefst altijd en overal toegang hebben tot je inbox. Met een STRATO e-mail hostingpakket is dat geen enkel probleem. Je hebt toegang tot zowel IMAP als POP3, en kunt zelf kiezen van welk protocol je gebruik maakt. Wie overal toegang wil hebben tot zijn mailbox, kan het beste kiezen voor IMAP. Bij IMAP blijven mails namelijk op de server staan, waardoor je mailbox continu gesynchroniseerd kan worden. Bij POP3 is dit niet mogelijk. Wie een gratis e-mailaccount heeft, kan vaak niet kiezen tussen IMAP en POP3. Het kan dus voorkomen dat de gratis e-mail provider waar je gebruik van maakt, geen IMAP ondersteunt. Je kunt je e-mail dan niet synchroniseren, waardoor je mailbox niet op alle apparaten gelijktijdig bijgewerkt wordt.


email

Gratis e-mail vs. STRATO e-mail hosting: domeinnaam

Bij de meeste e-mail providers is het aanmaken van een adres gratis, maar krijg je geen extra’s. STRATO biedt een zeer complete e-mailservice, waarbij je onder andere een domeinnaam cadeau krijgt. Terwijl je bij gratis e-mail providers vastzit aan een bepaalde domeinnaam (bijvoorbeeld gmail.com of outlook.com), kun je met de professionele e-mail hosting van STRATO de domeinnaam personaliseren. Je krijgt hierdoor een professionele uitstraling en kunt zo het perfecte mailadres creëren. Je kunt bij STRATO standaard een domeinnaam registreren met de extensie .nl of .com, maar extra domeinnamen kunnen ook minder vaak voorkomende extensies krijgen.


account

Gratis e-mail vs. STRATO e-mail hosting: aantal postvakken

Als je een gratis e-mailadres gaat aanmaken, heb je over het algemeen toegang tot slechts één mailbox. Zeker wanneer je in teamverband werkt, is dit erg onhandig omdat je voor ieder individu opnieuw het registratieproces moet doorlopen. Bij STRATO krijg je bij het kopen van één e-mailpakket direct toegang tot meerdere mailboxen. Je registreert dus één domeinnaam en kunt vervolgens verschillende e-mailadressen met dat domein aanmaken. Alle mailboxen beschikken over veel opslagruimte en onbegrensd dataverkeer. Ook heb je de optie om premium mailboxen aan te maken. Dit is vooral handig voor professionele communicatie binnen een team. Het hele team kan dan de agendaplanning inzien, taken kunnen georganiseerd en gedelegeerd worden, bestanden worden bij het opslaan automatisch van een versienummer voorzien en er is centrale toegang tot documenten en bestanden.


emailadres

Gratis e-mail vs. STRATO e-mail hosting: webmail

Bij het aanmaken van een gratis e-mailadres krijg je meestal automatisch te maken met webmail. Het webmailsysteem van de gratis e-mail provider kan echter verouderd zijn of enkel standaard mogelijkheden bieden. STRATO heeft een compleet vernieuwd systeem voor webmail ontwikkeld, dat responsive is en daarom ook geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Met STRATO webmail heb je toegang tot diverse e-mailadressen, kun je een eigen agenda instellen en herinneringen versturen, contacten aanmaken en beheren en een startpagina individueel aanpassen met widgets en nieuwsfeeds. Als je voor premium mailboxen kiest, beschik je ook nog eens over speciale functies om de communicatie binnen je team te optimaliseren.


Conclusie: gratis e-mail of STRATO e-mail hosting?

 • Er zijn verschillende redenen waarom je beter gebruik kunt maken van STRATO e-mail hosting dan van een gratis e-mail provider.
 • Bij STRATO ben je verzekerd van veilige, wereldwijde toegang tot je e-mail, adresboek, kalender en bestanden. Ook worden je data veilig opgeslagen in onze datacenters. Wie kiest voor een gratis e-mailaccount is hier niet van verzekerd.
 • Een gratis e-mail provider ondersteunt niet altijd IMAP, een protocol dat nodig is voor het synchroniseren van je mailbox.
 • Een gratis e-mailadres is altijd gekoppeld aan een bepaalde domeinnaam. Bij STRATO kun je zelf de domeinnaam bepalen, wat zorgt voor een professionele indruk.
 • Als je een gratis e-mailadres gaat aanmaken, heb je over het algemeen toegang tot slechts één mailbox. Bij STRATO krijg je bij het kopen van één e-mailpakket direct toegang tot meerdere mailboxen..
 • STRATO heeft een compleet vernieuwd systeem voor webmail ontwikkeld, dat responsive is en daarom ook geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Met een gratis e-mailadres kun je hier geen gebruik van maken.
 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany