Je eigen blog maken?

WordPress aanbiedingen bekijken

Hoe maak je een blog?

Ben je gek op mode en denk je erover een fashion-blog te maken? Of wil je een reisblog maken, omdat je binnenkort een paar maanden naar het buitenland gaat? Dan vraag je je wellicht af: hoe maak ik een blog? STRATO is er om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Wij bieden namelijk WordPress-hosting aan. Met behulp van WordPress kun je je eigen blog maken, zonder dat je verstand hoeft te hebben van het bouwen van websites.

 • Zelf een passend hostingpakket kiezen
 • Je blog direct online maken
 • Duizenden designtemplates beschikbaar
 • Optimale beveiliging & backups
 • Gratis support bij vragen

Blog maken

Een plan voor je blog maken

Wat zijn de eerste stappen die je zet als je een weblog wilt gaan maken? Je kunt natuurlijk meteen beginnen met het bouwen van de blog, zonder een vaststaand plan te hebben. Je ziet dan later wel hoe de blog zich ontwikkelt. Vooral als je blogposts bedoeld zijn voor familie en vrienden, in plaats van voor een groter publiek, hoef je eigenlijk geen rekening te houden met de positie die je in wilt nemen met je blog. Het kan echter ook nuttig zijn om alvast op papier te zetten wat je eigenlijk met je blog wilt bereiken. Dit plan kun je dan in je achterhoofd houden wanneer je je blog gaat aanmaken; bijvoorbeeld bij het bepalen van de vormgeving en bij het registreren van een domeinnaam.

Een belangrijke vraag is: over welk onderwerp wil je een blog maken? Verder is het aan te raden alvast te bedenken hoe je je wilt gaan onderscheiden van andere bloggers. Een weblog maken is tegenwoordig zeer populair en het is dan ook waarschijnlijk dat er al andere blogs bestaan over een vergelijkbaar onderwerp. Wat maakt jouw blog anders dan die van anderen? Ga je bijvoorbeeld een reisblog maken, dan is het handig om eerst een aantal andere reisblogs te lezen en op basis daarvan jouw unieke invalshoek te bepalen. Vraag jezelf daarnaast af: wat kan ik mijn publiek bieden? Wil je je lezers iets leren, wil je je visie overbrengen of wil je de lezer vooral vermaken? En wie zijn eigenlijk de lezers op wie je je wilt richten?


Blog aanmaken

Een blog maken met WordPress

Wanneer je een globaal plan in je hoofd hebt, kun je je blog gaan aanmaken. Maar hoe maak je een blog? Voor mensen die op een eenvoudige manier een website willen maken zijn contentmanagementsystemen als WordPress ontwikkeld. Door WordPress te gebruiken, hoef je je blog niet vanaf nul op te bouwen en dus ook geen ingewikkelde codetaal te leren. Zodra je je aan hebt gemeld bij WordPress, staat er al een basiswebsite voor je klaar. De instellingen hiervan kun je vervolgens zelf aanpassen. Eén van de stappen die je dan zet is het zoeken van een WordPress blog template dat past bij jouw blog. Aangezien er duizenden verschillende templates beschikbaar zijn, is er altijd wel een geschikt template te vinden. Berichten en afbeeldingen kun je direct invoeren, zonder daarbij rekening te hoeven houden met bijvoorbeeld HTML-codes.


Blog maken

Hosting en domeinnaam

Als je een blog gaat aanmaken, heb je hosting en een domeinnaam nodig. Hiervoor kun je bij STRATO terecht. Door te kiezen voor onze WordPress-pakketten, zijn je websitehosting en je domeinnaam in één keer geregeld. WordPress installeer je vervolgens in een paar simpele stappen. We bieden drie verschillende hostingpakketten. WP Starter is er voor mensen die een kleine website of een eenvoudige WordPress blog willen maken. Bij dit pakket zit één gratis domeinnaam inbegrepen. Wil je een uitgebreidere blog maken? Dan raden we WP Basic aan. Dit pakket biedt wat meer webspace en je kunt gratis twee domeinnamen registreren. Voor meerdere grote websites of professionele blogs is er WP Advanced. Kies jouw ideale pakket en ga meteen aan de slag!


Blog vindbaar maken

Jouw blog vindbaar maken

Vooral als je graag zoveel mogelijk bezoekers wilt trekken, is het essentieel om je blog vindbaar te maken in zoekmachines als Google. Gelukkig is WordPress zo ingericht dat het heel gemakkelijk is om je blog zoekmachinevriendelijk te maken. Wil je je blog op dit gebied nog verder optimaliseren? Dan raden we je aan onze rankingCoach te gebruiken. rankingCoach legt je via tekst- en videohandleidingen stap voor stap uit hoe je op SEO-gebied alles uit je blog kunt halen. Wanneer je een hostingpakket bij ons bestelt, kun je rankingCoach meteen mee bestellen.

Kun je nog wel wat meer tips voor je eigen blog gebruiken? Lees dan bijvoorbeeld de pagina over social media trucs voor je blog.

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany