De webhosting-pakketten van STRATO

De webhosting-pakketten van STRATO

Hosting aanbiedingen bekijken

Het belang van goede webhosting

Ben je van plan een eigen website te bouwen en ben je op zoek naar geschikte webhosting? Of heb je al een site, maar overweeg je om over te stappen naar een andere web host? In beide gevallen ben je bij STRATO aan het juiste adres. Een goede web host zorgt ervoor dat je website altijd bereikbaar is en soepel werkt. Vooral voor commerciële websites, zoals webshops, is een optimaal functionerende website essentieel. Wanneer zo'n site niet (snel) laadt, kan dit klanten kosten. Maar ook als je geen commerciële site hebt, wil je je bezoekers een prettige gebruikerservaring kunnen bieden. Behalve voor stabiliteit, moet een goede web host ook voor optimale beveiliging zorgen. (Klant)gegevens die via jouw website worden verstuurd, mogen in geen geval uitlekken. STRATO heeft jarenlang ervaring als web host: als een van oorsprong Duits bedrijf betraden we al in 1997 de hostingmarkt en sinds 2006 bieden we ook webhosting in Nederland aan. Door de kennis die we in al die jaren hebben verworven, hoef je je bij ons in ieder geval geen zorgen te maken over de stabiliteit en veiligheid van je website.

 • Betaalbare webhosting voor heel Nederland
 • Keuze uit verschillende webhosting-pakketten
 • Minstens één gratis domeinnaam
 • Inclusief webapplicaties als WordPress
 • Gratis domeinverhuizing

STRATO als web host: een veilige keuze

STRATO als webhost: een veilige keuze

De beveiliging van klantgegevens staat bij STRATO centraal. We bieden webhosting in Nederland aan, maar onze datacenters staan in Duitsland. In deze datacenters staan uitstekend beveiligde servers, waarop alle gegevens veilig opgeslagen worden. Daarnaast helpt STRATO jou als websitebeheerder om ook zelf je site optimaal te beveiligen. Met onze webhosting-pakketten beschik je namelijk over verschillende geavanceerde tools, die ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk controle hebt over de veiligheidsinstellingen van je website. Zo kun je bijvoorbeeld SSL-certificaten gebruiken om het dataverkeer te versleutelen. Wanneer je je website commercieel inzet, is het zelfs noodzakelijk dat de verbindingen naar je website op die manier zijn beveiligd. Verder kun je gemakkelijk instellen welke bestanden of mappen nooit veranderd mogen worden. Zo minimaliseer je de impact van een eventuele aanval op je website. Er wordt bovendien een automatische back-up van je bestanden en database gemaakt, zodat je altijd terug kunt naar een oudere versie van je site.


Handige applicaties bij je webhosting-pakket

Handige applicaties bij je webhosting-pakket

Met de AppWizard, die bij al onze webhosting-pakketten inbegrepen zit, installeer en beheer je op een eenvoudige manier allerlei applicaties voor je website. Kies bijvoorbeeld voor het populaire contentmanagementsysteem WordPress, dat het bouwen van een website heel gemakkelijk maakt en dat wereldwijd door miljoenen websitebeheerders wordt gebruikt. Alternatieven hiervoor zijn Joomla!, TYPO3 en Drupal; contentmanagementsystemen die ook via de AppWizard te installeren zijn. Via de AppWizard kun je, naast contentmanagementsystemen, ook specifieke applicaties voor webshops, blogs, fotoalbums en fora installeren. Voorbeelden hiervan zijn: Gallery voor het online presenteren van je foto's, phpBB voor het beheren van een forum en Piwik voor het bijhouden van gedetailleerde bezoekersstatistieken.


Webhosting voor WordPress

Webhosting voor WordPress

Wanneer je graag een website wilt bouwen met WordPress, kun je gebruik maken van de AppWizard die inbegrepen zit bij onze reguliere webhosting-pakketten. STRATO biedt echter ook speciale WordPress webhosting aan. Net als bij de reguliere webhosting het geval is, heb je hierbij de keuze uit verschillende pakketten: WP Starter, een webhosting-pakket voor een kleine website of eenvoudige blog, WP Basic, een webhosting-pakket voor een wat grotere website of zakelijke blog, en WP Advanced, waarmee je meerdere grote websites of professionele blogs aan kunt maken. Onze WordPress webhosting is erop gericht het voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken om een WordPress site te bouwen en te beheren. Zo installeer je WordPress in een paar muisklikken, worden back-ups automatisch uitgevoerd en kun je er ook voor kiezen om updates automatisch te laten uitvoeren.


Verhuizen van je huidige web host naar STRATO

Verhuizen van je huidige webhost naar STRATO

Heb je momenteel een andere hosting provider en overweeg je om over te stappen naar STRATO? Het verhuizen van je website gaat heel gemakkelijk en je betaalt alleen voor de webhosting; de verhuizing zelf kost je niets. Je vraagt bij je huidige webhost de verhuiscode voor je domeinnaam aan en voert deze code in tijdens of na het bestellen van je webhosting-pakket. Wij regelen de rest van de domeinverhuizing voor je.

Meer weten over webhosting? Lees ook: Wat is een host? en Wat is hosting?

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany