Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #98

Zo schakel je een e-mailprogramma om naar SMTP AUTH (ASMTP)

SMTP-Auth (SMTP-authentificatie) - ook aangeduid als ASMTP - is een protocol dat de mailserver de mogelijkheid geeft om een authentificatie van de client uit te voeren door middel van zijn gebruikersnaam en wachtwoord. Het doel daarvan is misbruik te voorkomen. Als je het protocol SMTP AUTH (SMTP met authentificatie (ASMTP)) wilt gebruiken, moet je dit in je e-mailprogramma (Outlook Express e.a.) aanpassen, zodat het programma zich eerst bij de server aanmeldt voordat e-mailberichten worden verzonden.

In dit artikel vind je aanwijzingen voor de configuratie van de meest gangbare e-mail programma´s.

Als je geen gebruik maakt van Microsoft Outlook of Outlook Express, dan vind je aan het einde van het artikel een korte algemene beschrijving voor het instellen van andere e-mailprogramma´s.


Outlook Express
Outlook XP
Outlook 2000
Outlook 98
Outlook 2007
Algemene beschrijving voor andere e-mailprogramma's.
 


Outlook Express


Via het menupunt Extra in de menulijst gaat u naar het punt Account. Kies je account en klik vervolgens op Eigenschappen.


 
Kies het tabblad Server en activeer het punt Server eist authentificatie. In het volgende venster kies je de optie "Instellingen zoals voor inkomende e-mail gebruiken." Om de wijziging op te slaan klik je op OK.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Outlook XP


Via het menupunt Extra in de menulijst gaat je naar E-mail accounts.

Kies Bestaande e-mail accounts tonen of bewerken. In het volgende overzicht open je je postvak. Klik vervolgens op Bewerken om een bestaand postvak te wijzigen.

Bevestig je keuze met een klik op Verder.

In het volgende venster kies je voor de optie Verdere instellingen.
Kies het tabblad Uitgaande e-mail en activeer de optie Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist. Klik ten slotte op OK om de wijziging op te slaan.
 
 

Outlook 2000

 
Via het menupunt Extra in de menulijst ga je naar het menupunt Account. Kies een bestaande account en klik vervolgens op Eigenschappen om instellingen te wijzigen. Kies het tabblad Server en activeer de optie Voor de server is verificatie vereist. Vervolgens open je het menupunt Instellingen. In het volgende venster selecteer je de optie instellingen zoals voor de postingangsserver gebruiken.
 
Klik ten slotte op OK om de wijziging op te slaan.
 
 

Outlook 98


Via Start -> Instellingen -> Systeembeheer -> Mail kies je de optie E-mail. Selecteer je account/postvak en klik vervolgens op "Eigenschappen" om de instellingen te bewerken.
Kies het tabblad Server en activeer de optie Voor de server is verificatie vereist. Vervolgens open je het menupunt Instellingen. Selecteer de optie Instellingen zoals voor inkomende e-mail gebruiken. Klik ten slotte op OK om uw wijziging op te slaan.
 
 

Outlook 2007

 
Ga in de menubalk naar Extra -> Accountinstellingen. Selecteer een bestaand account en klik op Wijzigen.
 
Klik in het volgende venster op Meer instellingen en kies het tabblad Server voor uitgaande e-mail. Activeer de optie Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist. Markeer tevens het punt Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail. Klik dan op OK om de wijzigingen op te slaan.
 
Je hebt nu nog de mogelijkheid met een klik op Accountinstellingen testen een testbericht te verzenden om te controleren of alle instellingen correct zijn.


Algemene beschrijving voor andere e-mailprogramma’s

 
Als je het protocol SMTP AUTH wilt gebruiken met een ander e-mailprogramma, hopen we je op weg te helpen met deze beknopte beschrijvingen voor een aantal programma's.


Mozilla
Via het menupunt Bewerken ga je naar Mail- & nieuwsgroep-accountinstellingen. Selecteer vervolgens Server voor uitgaande mails en klik op Geavanceerd. In het volgende venster selecteer je de uitgaande server "smtp.strato.com" en klik je op Bewerken.
Activeer de optie Gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken en toets opnieuw je gebruikersnaam in.
 
Netscape 7
Klik in de opties op Bewerken -> E-mail- en discussieforum-accountinstellingen en selecteer vervolgens de categorie Uitgaande e-mail (SMTP). Activeer de optie Gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken en voer in het veld Gebruikersnaam je e-mailadres in.
 
Thunderbird
Ga naar Accounts in het menu Extra. Vervolgens open je de categorie "Uitgaande server" en selecteer je de bestaande uitgaande server. Klik op "bewerken" en geef in het veld "Gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken" je e-mailadres op.
 
Outlook Express (MacOS)
Ga naar Accounts in het menu Extra. Kies je account en klik vervolgens op Eigenschappen. Nu verschijnt het venster Accounts met een overzicht van de tot nu toe ingerichte postvakken. Met een dubbelklik op het postvak kom je in het dialoogvenster Account bewerken.
 
Kies in het dialoogvenster het tabblad Accountinstellingen en vervolgens voor verdere verzendopties. Activeer hier de opties SMTP-server eist authentificatie en "Aanmelden met." Geef je gebruikersnaam en wachtwoord op en bevestig met een klik op "Enter".

De accountnaam/gebruikersnaam is altijd je volledige STRATO e-mailadres.

Wij hopen dat je er begrip voor hebt dat wij hier niet op alle e-mailprogramma’s kunnen ingaan. Verdere informatie over ASMTP vind je doorgaans in het Help-menu van het betreffende e-mailprogramma.
 
×
Heeft dit artikel je geholpen?    ja / nee