Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #813

E-mails verzenden en ontvangen met Outlook XP

Nadat je postvakken hebt aangemaakt in de klantenlogin, kun je je e-mailprogramma inrichten. Hier leggen we uit hoe dat werkt met Outlook XP.

Start Outlook en kies E-mailaccounts in het menu Extra.

Je hebt nu de mogelijkheid om een nieuw postvak in te richten of een bestaand postvak te bewerken. Activeer Een nieuw e-mailaccount toevoegen en klik op Volgende.

In het volgende venster kun je het type mailserver selecteren dat je wilt inrichten. Kies het correcte accounttype POP3 of IMAP.

 

Wil je weten welk type je moet kiezen? Kijk dan hier: Wat is IMAP en hoe gebruik ik het?


Op de volgende pagina voer je de persoonlijke gegevens en de servergegevens van STRATO in:
 • Bij "Gebruikersgegevens" kun je een naam aan het postvak toekennen, om een beter overzicht te houden als je meerdere e-mailpostvakken wilt inrichten. De ingevoerde gebruikersgegevens verschijnen als afzenderinformatie van je e-mailberichten.
 • In de volgende invoervelden geef je je e-mailadres en het bijhorende wachtwoord op. Gebruik het e-mailadres dat je ook als postvak hebt ingericht in de klantenlogin.
 • Voer de volgende servergegevens in:
  Server voor inkomende mail POP3 pop3.strato.com 81.169.145.131
  Server voor inkomende mail IMAP imap.strato.com 81.169.145.103
  Server voor uitgaande mail (SMTP) smtp.strato.com
  81.169.145.133
  Gebruikersnaam  Je volledige e-mailadres  
  Wachtwoord Je e-mailwachtwoord  

   

 • Let erop dat je de optie Aanmelden door beveiligde wachtwoordauthentificatie (SPA) deactiveert.
 • Klik op Meer instellingen.
 • In het venster dat nu wordt geopend, selecteer je Uitgaande server/postuitgangsserver. Activeer hier de optie Voor de server voor uitgaande mail is verificatie vereist.
 
Via het tabblad Geavanceerd kun je de optie Een kopie van alle berichten op de server laten staan activeren of de servertime-out verhogen. Door de servertime-out te verhogen, kun je voorkomen dat Outlook vastloopt indien het netwerk door meerdere gebruikers tegelijkertijd wordt gebruikt. Outlook wacht nu in geval van transferproblemen langer voordat de overdracht van berichten wordt afgebroken.

Je kunt je instellingen testen door Accountinstellingen testen te selecteren. Outlook probeert nu met je ingevoerde gegevens een verbinding met de e-mailserver te maken.
 
Klik op Sluiten, vervolgens op Verder en tenslotte op Voltooien. Je e-mailpostvak is nu volledig ingericht en je kunt e-mailberichten ontvangen en verzenden.

Hinweis Opmerking:
Indien je meerdere postvakken in de klantenlogin hebt aangemaakt, moet je ieder postvak inrichten zoals in deze handleiding is beschreven.
×