Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #2142

Domeinomleiding per 301 redirect

Het omleiden van een domein kan via de instellingen in de klantenlogin, maar je kunt ook kiezen voor een 301-redirect. Het voordeel van deze omleiding is dat het de resultaten van je website bij zoekresultaten niet of nauwelijks beïnvloedt. Daarnaast kun je zowel complete websites als afzonderlijke pagina’s omleiden.

 

De omleiding werkt met behulp van een .htaccess-bestand. Je hebt dus toegang nodig tot de webspace van je domein om de 301-redirect in te schakelen. Vervolgens maak je een tekstbestand met de opdracht tot omleiding en sla je dit bestand op in de webspace van het domein waarvoor de redirect moet gelden. Vergeet niet het bestand de naam .htaccess te geven. Het aanmaken van het bestand doe je met een editor, zoals de Windows Editor, Wordpad of Notepad.

 

Omleiding oud domeinhinweisnieuw domein

Voor het omleiden van een domein maak je een .htaccess-bestand aan met de volgende inhoud:

 

Redirect 301 / http://www.jouwdomein.nl/

 

 

Domainumleitung per 301-1.png

 

Vervolgens kopieer je dit bestand via FTP naar je webspace. Let erop dat je het .htaccess-bestand ANSI-gecodeerd uploadt. Vervang jouwdomein.nl door het domein waar de redirect naartoe verwijst.

 

In dit geval worden alle domeinen die horen bij de map waarin het .htaccess-bestand is geplaatst, omgeleid. Je kunt controleren of de redirect door zoekmachines als ‘permanently moved’ wordt gezien. Hiertoe ga je naar deze website en vul je daar het omgeleide domein in.

 

Omleiden oude webpaginahinweisnieuwe webpagina

Om een verouderde pagina om te leiden naar een nieuwe webpagina, maak je een .htaccess-bestand aan met deze inhoud:

 

Redirect 301 /map/vakantie.html http://www.jouwdomein.nl/vakantie.html

 

Ook hierbij vervang je jouwdomein.nl door het domein waar de redirect naartoe verwijst.

 

Redirect 301 /map/vakantie.html http://www.jouwdomein.nl/vakantie.html
×
Heeft dit artikel je geholpen?    ja / nee