Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #2122

Zo werkt BackupControl

BackupControl is het versiebeheersysteem in HiDrive. Hiermee kan je oudere versies van bestanden terughalen of backups van per ongeluk verwijderde bestanden terugplaatsen. In dit artikel lees je hoe je BackupControl kunt gebruiken.

 

Om BackupControl in te stellen en te gebruiken ga je eerst naar je HiDrive login, daar ga je naar instellingen en vervolgens naar BackupControl.

 

 

Backups nemen alleen extra ruimte in als er verschillen zijn tussen de huidige versie van het bestand en de gebackupte versie.


Inhoud
Backups volgens tijdschema
Handmatige backups
Backupversies en geheugenruimte
Herstellen van versiestatussen

Backups volgens tijdschema

Als je automatisch periodiek backups wilt laten maken, dan kan je per map instellen in welk interval dit moet gebeuren. Hou er bij het instellen hiervan rekening mee hoe vaak je bestanden gewijzigd worden: des te vaker er wijzigingen plaatsvinden des te zinvoller het is vaak een backup te maken.

 

Je kunt ook instellen tot hoe lang terug er backups beschikbaar moeten zijn. Als je hier bijvoorbeeld kiest voor een jaar, wil dat zeggen dat er backupversies tot uiterlijk een jaar oud beschikbaar zijn.


Handmatige back-ups

Je kunt ook handmatig een backup maken. Er wordt dan eenmalig een backupversie van alle bestanden in de geselecteerde map gemaakt.


Backupversies en opslagruimte

Nadat je een map hebt uitgekozen in de BackupControl instellingen, zie je onderaan de pagina een overzicht met bestaande backupversies. Ook zie je hier hoeveel ruimte deze backups in beslag nemen. Je kunt hier ook backups verwijderen of hernoemen.


Herstellen van backups

Als je een backupversie terug wilt plaatsen, ga dan via de bestandsmanager naar de map waarin het bestand staat waarvan je een oudere versie terug wilt halen.Klik hier op beheren en kies in het dropdown menu voor backupversies.Er opent nu een pagina waarin je de backups van verschillende tijdstippen voor deze map kunt inzien. Kies het tijdstip waarvan je een backup wilt terugplaatsen en blader naar het gewenste bestand.


Je kunt nu de gewenste backupversies van bestanden selecteren aan de linkerkant, om deze versies te herstellen kan je ze naar de gewenste map aan de rechterkant slepen.
Ter bevestiging druk je hier op herstellen, je backupversies worden nu teruggeplaatst.

 

 

 

×