Je eigen domeinnaam met STRATO

Je eigen domeinnaam met STRATO

Domeinnaam aanbiedingen bekijken

Eenvoud met vele voordelen

Heb je een eigen bedrijf of project, en wil je daar een website voor lanceren? Heb je een blog en wil je graag een stapje hogerop? Of vind je het gewoon leuk om voor jezelf een website op te zetten? Registreer dan je eigen domeinnaam! Velen gingen je al voor en dat is niet zonder reden. Het registreren van een eigen domein is namelijk erg eenvoudig en biedt diverse voordelen.

  De voordelen van het registreren bij STRATO:

 • Eenvoudige registratie bij STRATO
 • Voor zowel particulieren als bedrijven
 • Keuze uit vele domeinextensies

eigen domeinnaam registreren

Waarom een eigen domeinnaam registreren?

Wanneer je een website opzet voor je initiatief (bedrijf, project, vereniging, etc.) is het registreren van een eigen domein een must. Dit zorgt ervoor dat geïnteresseerden je beter kunnen vinden op internet. Zoekmachines bekijken namelijk hoe relevant je website is in relatie tot opgegeven zoekwoorden. Eén van de criteria die zoekmachines hiervoor gebruiken is je eigen domeinnaam. Stel dat iemand zoekt op ´racefietsen`, dan is de kans groot dat een winkel met het domein waarbij racefietsen in de domeinnaam staat betere resultaten heeft. Ditzelfde geldt als je een blog onderhoudt en beter gevonden wilt worden. Vaak biedt je content management systeem (bijvoorbeeld WordPress) of je blog-provider een domein aan die als volgt is opgebouwd: ‘blogonderwerp.blog-provider.com’. Dit is voor zoekmachines een grotere brok om te behappen en oogt minder professioneel dan een eigen webdomein. Het registreren van je eigen domein is daarom essentieel als je een stapje hogerop wilt. Registreer dus je domeinnaam voordat iemand anders het doet!


registreer je een eigen domein

Hoe registreer je een eigen domein?

Wellicht vraag je je af: ´hoe moet ik mijn domeinnaam dan precies registreren?´ Het registreren van een eigen domein is erg eenvoudig en zo gepiept. Allereerst bepaal je voor jezelf de domeinnaam. Dit kan de naam van je initiatief zijn, of een zoekwoord waar je graag op gevonden wilt worden. Vervolgens bepaal je op welke extensie je eigen domein moet eindigen. Je kunt kiezen uit vertrouwde en traditionele extensies zoals een .com of een .nl domein, maar ook uit de later vrijgegeven extensies die zich meer richten op productgroepen, zoals .bike en .clothing. Vervolgens kijk je met onze domeinchecker of het domein nog beschikbaar is. Wanneer dit niet het geval is krijg je suggesties te zien van domeinen die wel beschikbaar zijn. Je kunt er dan voor kiezen om de domeinnaam of de extensie aan te passen. Wanneer je volledig tevreden bent met zowel de eigen domeinnaam als de extensie kun je overgaan tot registratie. Het domein is dan echt van jou!

Meer weten over domeinnamen? Lees ook: Wat is een domeinnaam?

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany