Wat is de beste naam voor jouw website?

Een goede domeinnaam verzinnen levert vaak de nodige kopzorgen op. Bij het bedenken van een domeinnaam gaat het niet alleen om een naam die bij jouw eigen smaak en voorkeuren past. Als je ervoor zorgt dat je een sterke domeinnaam reserveert, profiteer je van veel strategische voordelen. Bij STRATO ben je hiervoor aan het juiste adres!


domeinnaam verzinnen

Snelle en voordelige domeinregistratie

Zeker als je een commerciële website, zoals een webshop, wilt opzetten, is een sterke domeinnaam verzinnen belangrijk. De domeinnaam kan bijvoorbeeld van invloed zijn op de positie van je website in de zoekresultaten van de zoekmachines. Een domeinnaam die niet relevant is voor de inhoud van de website of uit te veel tekens en woorden bestaat, zal op dit gebied een nadeel hebben. Bij STRATO zijn de stappen, van domeinnaam verzinnen tot en met het reserveren van je domein, zo snel en makkelijk mogelijk gemaakt. Je kunt eenvoudig een domeinnaamcheck doen, waarbij je meteen ziet of jouw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is en welke domeinextensie hiervoor verkrijgbaar is. Vervolgens kun je de domeinnaam in een paar muisklikken bestellen. Twijfel je nog en weet je niet welke domeinnaam je moet kiezen? Dan voorziet onze klantenservice je graag van praktisch advies!


Domeinnaam verzinnen voor bekendheid

Domeinnamen en zoekmachines

Een goede domeinnaam verzinnen is voor je positie op het web nog altijd van groot belang. Met name voor de website ranking in zoekmachines (zoals Google, Yahoo en Bing) is het belangrijk dat de domeinnaam sterk is. Sterke domeinnamen zijn doorgaans zo kort mogelijk en zeer relevant voor de inhoud van de website. Bij het domeinnaam bedenken is dit iets om rekening mee te houden. Als je bijvoorbeeld een domein gaat claimen dat uit meer dan vier of vijf woorden bestaat, kun je weliswaar een unieke domeinnaam hebben, maar ook eentje die door de zoekmachines niet als ‘sterk’ zal worden beoordeeld. Dit kan van invloed zijn op de positie van je website in zoekresultaten voor bepaalde zoektermen. Zoals je wellicht al weet, is je positie in de zoekmachines van grote invloed op de bekendheid en het succes van een website. Kortom, als je een nieuwe domeinnaam bedenken wil, houd dan rekening met de vereisten, of optimale samenstelling voor de zoekmachines. STRATO ondersteunt je als je een nieuwe domeinnaam bedenken en vervolgens reserveren wilt!


domeinnaam bedenken

Domeinpakketten met omleiding

Bij STRATO profiteer je niet alleen van een groot aanbod aan domeinnamen; als je bij ons een eigen domeinnaam gaat kiezen, beschik je namelijk ook meteen over een volledig domeinpakket met handige features. Zo bieden we bij het domein een digitaal visitekaartje en een domeinforward aan. Zo’n domeinforward is een domeinomleiding, waarmee je je domein naar een andere (bestaande) website omleidt. Die website is dan dus via twee domeinen te bereiken. Dit is bijvoorbeeld interessant voor organisaties of webshops die een domeinnaam hebben gekozen, maar willen dat hun bezoekers de website op meerdere manieren kunnen bereiken. Als je niet weet welke domeinnaam je moet kiezen, kun je dus ook meerdere domeinnamen registreren en deze naar dezelfde website laten verwijzen.