Domeinnaam eigenaar worden?

Domeinnaam eigenaar worden?

Domeinnaam aanbiedingen bekijken

Een domeinnaam eigenaar worden

Veel mensen die een eigen website of webshop willen beginnen, kennen het probleem: de je hebt een domeinnaam in je hoofd, checkt of deze domeinnaam nog beschikbaar is en komt erachter dat dit niet het geval is. Vaak is jouw domeinnaam namelijk al ingenomen door een andere domeinnaam eigenaar. Met de groei van het internet moeten de nieuwe websitehouders namelijk nog steeds binnen een klein handjevol domeinextensies een domeinnaam eigenaar worden. Dit zijn in de meeste gevallen de extensie .nl, .com, .org of .net. Wanneer je je afvraagt van wie de domeinnaam is, kun je de Whois domein data checken en eventueel contact met de huidige domeinnaam eigenaar opnemen. In andere gevallen ben je vaak gedwongen om uit de beschikbare domeinnamen een naam te kiezen die misschien niet bovenaan je lijstje stond. Dit heeft soms tot gevolg dat een andere domeinnaam eigenaar een betere positie op het internet heeft. Denk hierbij alleen al aan de positie in de zoekresultaten van zoekmachines, waarbij een domeinnaam eigenaar van een sterk domein nog altijd een voordeel heeft. Door de komst van honderden nieuwe domeinextensies verdwijnt dit probleem.

 • Domeinnaam eigenaar voor een lage prijs
 • Groot domeinaanbod
 • Gratis domeinomleiding
 • Nieuwe domeinextensies
 • Snelle domeinnaam check

Een domein bij STRATO

Een domein bij STRATO

Bij STRATO hebben we namelijk niet alleen een groot aanbod in domeinen, die bovendien scherp geprijsd zijn, maar kun je ook kiezen uit de zogenaamde nTLD’s (top level domains). Dit zijn nieuwe domeinextensies die al wat zeggen over de inhoud van de website (bijvoorbeeld .blog, .shop of .hotel). Wanneer het aankomt op de vraag of een domein nog beschikbaar is, kan zo´n nieuwe extensie het verschil maken. Er worden plotseling heel veel domeinnamen mogelijk, waarvan je eerder geen domeinnaam eigenaar meer kon worden. Je bent hierdoor niet meer beperkt door extensies als .com en .nl, maar je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan.


Het belang van een goede domeinnaam

Het belang van een goede domeinnaam

Een domeinnaam is voor bekendheid van je website in ieder geval op twee manieren belangrijk. Ten eerste is het bevorderlijk voor de bekendheid van je website als je de domeinnaam eigenaar bent van een makkelijk te onthouden en verspreiden domein. Een domeinnaam kan dus beter niet langer zijn dan twee of drie woorden. Ten tweede is het ook voor je positie in de zoekresultaten van zoekmachines van belang, of je domeinnaam voor bepaalde zoekwoorden goed ‘rankt’. Een sterke domeinnaam kan dus bijdragen aan een betere positie in de zoekresultaten en daardoor aan meer bezoekers en bekenheid van je website. Gebruik meteen onze domeinchecker om te kijken of je favoriete domeinnaam vrij is en wordt ook domeinnaam eigaar via STRATO!

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany