Nieuwe domeinextensies bij STRATO

Nieuwe domeinextensies bij STRATO

Binnen een paar minuten een domein met nieuwe domeinextensie registreren

Domein aanbiedingen bekijken
Brede keuze aan tlds

Traditionele en nieuwe domeinextensies bij STRATO

Een domeinextensie is het laatste deel van een domeinnaam en wordt ook wel top-level domain (TLD) genoemd. Domeinextensies zijn er in diverse soorten, maar globaal kan een onderscheid gemaakt worden tussen klassieke domeinextensies en nieuwe domeinextensies. Klassieke domeinextensies kunnen afkortingen zijn van geografische locaties (.nl, .eu, .be), maar bijvoorbeeld ook van organisaties (.com, .org, .biz) of andere zaken (.info, .net). In Nederland zijn vooral .nl en .com erg populair. Omdat veel domeinnamen met deze klassieke domeinextensies al bezet zijn, wordt het steeds lastiger om met zo´n extensie een goede domeinnaam te registreren. Om die reden komen er sinds het begin van 2014 iedere maand regelmatig nieuwe domeinnaam extensies op de markt. Als je als eerste toegang wilt hebben tot de nieuwe extensies, kijk dan regelmatig of er weer nieuwe domeinen uitgekomen zijn.

 • Honderden domeinextensies beschikbaar
 • Altijd de nieuwste domeinextensies
 • Lage registratiekosten
 • Inclusief web-forward
 • Uit te breiden met o.a. een hostingpakket

Nieuwe domein-extensies

De voordelen van nieuwe domeinextensies

Naast het grote voordeel dat er met de komst van nieuwe domeinextensies meer sterke domeinnamen beschikbaar zijn, hebben de nieuwe extensies ook als voordeel dat ze iets zeggen over de inhoud van je website. Denk bijvoorbeeld aan extensies als .amsterdam of .frl. Zo´n domeinnaam extensie geeft al informatie prijs over een specifieke locatie. Of wat dacht je van een nieuwe extensie als .shop? Die domeinextensie beschrijft een branche en is daarom uitermate geschikt voor online winkeliers. Nieuwe domeinnaam extensies zijn gemakkelijk te herkennen en verhogen daardoor de vindbaarheid van je website.


Domeinnaamcheck

Domeinnaamcheck

Iedere maand komen er nieuwe domeinextensies op de markt. STRATO biedt deze nieuwe domeinextensies altijd direct aan. Zo heb je de grootste kans dat jouw favoriete domeinnaam nog beschikbaar is. Wil je controleren of dit ook daadwerkelijk het geval is? Maak dan gebruik van STRATO’s domeinnaamchecker. De zoekmachinefunctie op de website is eenvoudig in gebruik; in een handomdraai zie je of de door jou bedachte domeinnaam nog vrij is. Vul een domeinnaam in in de zoekbalk, kies een categorie en klik op checken. Zo eenvoudig is het! Wanneer je het juiste domein gevonden hebt, kun je kiezen uit verschillende extensies. Plaats het domein met de bijbehorende extensie(s) vervolgens in je winkelmandje.


Domeinextensies

Uitgebreid domeinpakket bij nieuwe domeinextensies

Of je nu een klassieke domeinextensie kiest of één van de nieuwe internet extensies uit wilt proberen; bij STRATO ontvang je bij een registratie altijd een uitgebreid domeinpakket. Bij elke registratie krijg je bijvoorbeeld standaard de mogelijkheid een domeinforward in te stellen. Deze functie zorgt ervoor dat bezoekersverkeer automatisch doorgestuurd wordt naar een ander adres. Zo kun je bijvoorbeeld een domein registreren met verschillende extensies, om deze vervolgens allemaal naar dezelfde website te laten leiden. Ook krijg je bij het registreren van een domeinnaam een digitaal visitekaartje en kun je je DNS-records zonder extra kosten zelf beheren. Bovendien heb je meteen de mogelijkheid om andere STRATO-diensten aan te vragen. Regel bijvoorbeeld, naast een domeinnaam met een nieuwe domeinextensie, meteen de hosting van je website. Wel zo makkelijk!

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany