Domeinchecker, snel en simpel

Domeinchecker, snel en simpel

Domeinnaam aanbiedingen bekijken

Zonder problemen je domein verhuizen

De domeinchecker biedt je de mogelijkheid om op zeer eenvoudige wijze een domeinnaam te checken op beschikbaarheid. Je voert simpelweg de gewenste websitenaam in en selecteert de gewenste domeinextensie. Je hoeft niet steeds opnieuw het ‘www’-adres in te vullen, dit gebeurt volledig automatisch. Dit is erg handig als je snel meerdere websitenamen op beschikbaarheid wilt controleren. Nadat je je gewenste domein hebt ingevuld, krijg je binnen enkele seconden te zien of de domeinnaam nog vrij is. Is het domein nog beschikbaar, dan kun je het meteen registreren. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je je natuurlijk afvragen van wie de domeinnaam is, de Whois domein data opzoeken en contact opnemen met de domeinnaam eigenaar. Veel gemakkelijker is het echter om een alternatieve domeinnaam uit te zoeken. Ook hier helpt de domeinchecker je bij; na het invoeren van een domeinnaam laat de domeinchecker meteen beschikbare domeinnamen zien die ook bij jouw website zouden kunnen passen. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, worden de tien meest geregistreerde domeinextensies standaard getoond, zodat je direct deze domeinen kunt vastleggen.

 • Gebruiksvriendelijke domeinchecker
 • Ontzettend veel extensies verkrijgbaar
 • Direct meerdere domeinen bestellen
 • Snelle domeinnaam registratie

check internationale domein

Check je domein, ook internationale versies

Naast het Nederlandse domein, ben je bij ons ook aan het juiste adres voor allerlei internationale extensies. De internationale extensies zijn eenvoudig met de domeinchecker te zoeken. Met deze extensies voorzie je een domeinnaam van een extra internationale dimensie. Dit is erg handig voor bedrijven die internationale klanten willen bereiken met een internationale website. Tegen voordelige tarieven registreer je bijvoorbeeld een domeinnaam met .eu of met .com.


domein registreren

Nieuwe domeinen registreren, zoals .expert, .club en .restaurant

Je kunt tegenwoordig onderscheid maken tussen nieuwe en klassieke domeinen. De oude domeinen zijn sinds het begin van het internet verkrijgbaar. Hierdoor bestaat de kans dat jouw gewenste domein al vergeven is. Bij de nieuwe domeinen heb je een veel hogere kans om een domeinnaam te vinden die nog niet vergeven is. Een bijkomend voordeel van het ‘nieuwe’ domein is dat deze een extra beschrijvende functie voor een websitenaam bieden. Een domein eindigt niet meer op .nl of .com, maar bijvoorbeeld op .lease of .company. Bedrijven kunnen een groot voordeel behalen door dit type domein vast te leggen. Het is voor een websitebezoeker namelijk direct duidelijk waarover de website gaat. Het aanbod van nieuwe domeinen wordt maandelijks uitgebreid. Houd daarom de STRATO-website goed in de gaten voor nieuwe domeinen!


domeinchecker

Vele internetservices staan voor je klaar

Nadat je de domeinchecker hebt gebruikt, een goede en beschikbare domeinnaam hebt gevonden en deze domeinnaam wilt registreren, is het mogelijk om direct gebruik te maken van allerlei internetdiensten van STRATO. Je kunt hierbij denken aan onze gebruiksvriendelijke Sitebuilder of een hostingpakket. Deze diensten zijn tijdens het bestelproces van het domein direct af te nemen. Je bent overigens niet de eerste die gebruikmaakt van onze diensten: al meer dan 1,4 miljoen internationale klanten gingen je voor!

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany