Bekijk beschikbare domeinnamen

Bekijk beschikbare domeinnamen

Domeinnaam aanbiedingen bekijken

Het kiezen van een domeinnaam

Of het nu om een persoonlijke website, een bedrijfswebsite of een ander soort website gaat; een geschikte domeinnaam bedenken kan van doorslaggevend belang zijn. Voor je bezoekers is het een van de eerste dingen waarmee ze je website leren kennen. Niet alleen voor je bezoekers is een passend website domein wenselijk, ook Google hecht veel waarde aan relevante domeinnamen. Websites met een passende domeinnaam hebben vaak een betere positie in de zoekresultaten van Google, dan vergelijkbare websites met een domeinnaam die niet past bij het thema van website. Echter, veel mensen die een passende domeinnaam zoeken krijgen ermee te maken dat hun favoriete domeinnaam al door iemand anders geregistreerd is. Dan kun je je natuurlijk afvragen van wie de domeinnaam is, de Whois domein data bekijken en contact opnemen met de domeinnaam eigenaar. Gemakkelijker is het echter om een alternatieve domeinnaam te kiezen. Maar welke? STRATO helpt je op weg. Op onze website kun je een domeinnaam check uitvoeren, waarbij je niet alleen ziet of jouw favoriete domeinnaam vrij is, maar ook vergelijkbare beschikbare domeinnamen te zien krijgt. Bovendien houdt STRATO de ontwikkelingen rond de nieuwe domeinextensies goed in de gaten.

 • Groot aanbod in domeinen
 • Handige domeinchecker
 • Zowel nationale als internationale domeinextensies
 • Domeinsuggesties
 • Vakkundige ondersteuning

Meer beschikbare domeinnamen

Meer beschikbare domeinnamen

Voor de websitehouders die zoeken naar een goede beschikbare domeinnamen, bijvoorbeeld voor hun organisatie, en zien dat de gewenste domeinnaam al bezet is, is dat een grote ergernis. Mogelijk biedt de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) binnenkort de oplossing. De ICANN heeft namelijk besloten om meer dan honderd nieuwe domeinextensies, zogenaamde New Generic Top-Level-Domains (New gTLD), uit te geven. Het zou dan zomaar kunnen dat je favoriete domein weer beschikbaar wordt gesteld, maar met een andere extensie.


Doe er je voordeel mee

Doe er je voordeel mee!

Waar de meest treffende en relevante domeinnamen met de extensie .nl, of .com al lang in gebruik zijn, kan je binnenkort ook je gewenste domeinnaam reserveren met een nTLD. Dit zou voor een persoonlijke blog de extensie .blog kunnen zijn, of in het geval van een webshop de extensie .shop. Zo zijn er nog talrijke extensies onderweg die het websitehouders mogelijk maakt om de juiste domeinnaam te kiezen en niet beperkt te zijn door een handjevol extensies zoals .nl, .com of .eu. Deze ontwikkeling kan de huidige verhoudingen op het web flink opschudden. Misschien is straks jouw favoriete domeinnaam weer beschikbaar

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany