Een domeinnaam kopen
zonder hosting?

Geen probleem bij STRATO!

Domeinnaam aanbiedingen bekijken

Waarom een domeinnaam kopen zonder hosting?

Veel mensen die een website bouwen kiezen ervoor om niet alleen een domein naam te kopen, maar ook meteen hosting te regelen. Toch kan het in bepaalde situaties juist zinvol zijn om een domeinnaam te kopen zonder hosting. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je website nog niet af is, maar dat je er toch zeker van wilt zijn dat een bepaald domein alvast op jouw naam staat. Misschien heb je een sterke domeinnaam in gedachten, die heel goed bij jouw website past. Hoe langer je dan wacht met registreren, hoe meer kans er is dat iemand anders deze domein naam gaat kopen. Wanneer je al een website hebt, kan het slim zijn om naast je bestaande domeinnaam een extra domeinnaam te kopen, zonder hosting. Door meerdere domeinen te kopen ben je concurrenten voor en je kunt bovendien heel eenvoudig je bezoekersverkeer vanaf het nieuwe adres laten doorsturen naar je oorspronkelijke website.

  • Snel de beschikbaarheid van een domeinnaam checken
  • Domeinnaam kopen met of zonder hosting
  • Inclusief domeinforward
  • Geen setupkosten
  • Gratis telefonische klantenservice

domeinnaam kopen

Een domein naam kopen; waar moet je op letten?

Een domeinnaam verzinnen is vaak één van de eerste stappen die je zet als je een website maakt. Omdat je domeinnaam veel invloed kan hebben op het succes van je website, is het belangrijk om een paar dingen in je achterhoofd te houden als je een domein naam gaat kopen. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat (potentiële) bezoekers de naam van je website gemakkelijk moeten kunnen onthouden. Zo heb je meer kans dat ze je website (nog een keer) bezoeken en dat ze anderen hierover vertellen. Om je doelgroep beter te bereiken is het daarnaast aan de raden om een domein naam te kopen die iets zegt over je website of over je bedrijf. Dit kun je doen met de domeinnaam zelf, maar ook de nieuwe domeinextensies kunnen je hierbij helpen. Deze nieuwe domeinextensies zijn op de markt gebracht, omdat veel domeinnamen met klassieke domeinextensies al bezet waren. Eén van de voordelen van deze nieuwe extensies is dat ze specifiek iets kunnen zeggen over de inhoud van je website of over de producten of diensten die je aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan een domein dat eindigt op .restaurant of .tips.

Naar domeinnaam aanbiedingen

domeinnaam kopen

Vindbaarheid in zoekmachines

De bovenstaande aandachtspunten hebben vooral te maken met de indruk die je maakt op (mogelijke) bezoekers van je site. Wanneer je een domein naam gaat kopen, is er echter nog iets anders om rekening mee te houden: je vindbaarheid in zoekmachines. Ook hier heeft je domeinnaam namelijk invloed op. Als je domeinnaam een keyword bevat dat niet alleen relevant is voor je website, maar waar ook nog eens veel op gezocht wordt, kan dat voor je positie van grote waarde zijn. Een bekende spreuk luidt: ‘content is king’. Dat is grotendeels zeker waar. Een website met een sterke domeinnaam, maar met inhoud die van slechte kwaliteit is of die niet relevant is, zal het waarschijnlijk afleggen tegen een site met een matige domeinnaam, die inhoudelijk sterk is. Maar bij websites die inhoudelijk vergelijkbaar zijn, kan de kwaliteit van de domeinnaam de doorslag geven. Houd dit dus in je achterhoofd wanneer je een domeinnaam gaat bedenken.

Naar domeinnaam aanbiedingen

domeinnaam kopen zonder hosting

Een domein naam kopen mét hosting

Bij STRATO is het geen probleem om een domeinnaam te kopen zonder hosting. Wellicht lijkt het je echter toch handiger om meteen je hosting te regelen als je een domein naam gaat kopen. Wij bieden voordelige hostingpakketten, gericht op verschillende soorten websites. Of je nu net begint en een kleinschalige website maakt, of juist een uitgebreide site hebt met duizenden pagina’s; voor ieder online project is er een geschikt pakket. Wanneer je je domein gaat claimen, bestel je het hostingpakket gemakkelijk mee. Zo kun je na de domeinnaamregistratie direct je website onderbrengen bij STRATO.

Naar domeinnaam aanbiedingen