Bestanden verzenden met HiDrive van STRATO

  • Via onze Cloud Storage deel je eenvoudig grote bestanden
Cloud storage aanbiedingen bekijken

Grote bestanden verzenden

Je zult het ongetwijfeld wel eens hebben meegemaakt. Je hebt net je zomervakantie achter de rug en zoals ieder jaar heb je weer een grote hoeveelheid foto’s gemaakt. Nu zit je met een aantal geheugenkaartjes vol met foto’s, video’s en andere grote bestanden. Eigenlijk zou je het liefst deze foto’s, video’s en andere bestanden verzenden aan je familie en vrienden. Maar hier komen al snel enkele beperkingen in het spel, die het versturen van bestanden behoorlijk moeilijk maken. Omdat het veelal om privé-beelden gaat, wil je deze niet op een openbare fotosite plaatsen. Daarnaast moet je, als je de bestanden via e-mail wilt verzenden, eerst een behoorlijk rigoureuze selectie maken en deze grote bestanden bovendien verkleinen. Bij een e-mail ben je namelijk beperkt door een maximale e-mailgrootte van slechts enkele MB’s. Grote bestanden versturen, zoals video’s, wordt op deze manier dus nagenoeg onmogelijk.


Voordelen van STRATO HiDrive

Voordelen van STRATO HiDrive

Zou het niet fijn zijn als je in plaats van een selectie met verkleinde fotobestanden, je familie en vrienden toegang zou kunnen geven tot alle originele bestanden? En dat je niet gebonden bent aan een maximale bestandsgrootte van enkele MB’s, maar meteen een groot bestand kunt versturen? Hiervoor biedt STRATO een goede oplossing in de vorm van de HiDrive online cloudopslag. Hiermee kun je makkelijk en snel bestanden verzenden en grote bestanden op je HiDrive cloud storage zetten, zodat ze voor iedereen die jij toegang geeft bereikbaar zijn. Tevens maakt HiDrive automatisch back-ups, zodat je nooit je belangrijke foto’s verliest! Voor ons heeft de beveiliging van bestanden en gegevens van onze klanten absolute prioriteit. Daarom worden gegevens opgeslagen in onze ISO 27001-standaard gecertificeerde datacenters, en is al het dataverkeer versleuteld met het SSL 256 protocol. Dit betekent dat de verbinding naar onze server versleuteld is en alleen de ontvanger de bestanden kan lezen of gebruiken.


Back-up programma met versiebeheer

De vrijheid van STRATO’s cloud storage

Met de HiDrive cloud storage-pakketten van STRATO, met online opslagruimte variërend van 100 GB tot 5 TB, wordt het verzenden van bestanden en het uploaden van grote bestanden een fluitje van een cent. Zo kun je, als je de kleine of grote bestanden geüpload hebt, met HiDrive zelf bepalen met wie je deze bestanden wilt delen. Ter beveiliging kun je zelfs een wachtwoord toevoegen, zodat alleen bepaalde mensen toegang hebben tot de bestanden. Bovendien ben je, in tegenstelling tot bij e-mails, hier niet beperkt door een maximale grootte van enkele MB’s, maar kun je bestanden online delen met een grootte van meerdere GB’s! Zo behoort het versturen van HD-video’s en andere grote bestanden aan vrienden en familie ook tot de mogelijkheden.


Hoe kun je een groot bestand versturen via HiDrive?

Hoe kun je een groot bestand versturen via HiDrive?

Wanneer je gebruik maakt van HiDrive en graag een groot bestand wilt versturen, upload je dit bestand eerst naar je HiDrive account. Vervolgens stuur je de mensen met wie je het bestand wilt delen een uitnodiging, die leidt naar het betreffende bestand. Indien je een wachtwoord hebt ingesteld, moet dat eerst worden ingevoerd voordat de bezoekers toegang krijgen tot het bestand. Dit systeem maakt HiDrive ook ideaal voor bedrijven. Wanneer medewerkers gezamenlijk aan een project werken, kunnen zij overal ter wereld de benodigde data raadplegen en grote bestanden met elkaar delen.