Nieuws, tips en achtergronden
rondom webhosting

Menu

Gepubliceerd op: 01 april 2019

1 APRIL – Nieuw: STRATO Website Copy Service

Vind jij het ontwerpen en bouwen van een website ook zo lastig? Geen punt. Overal op internet vind je immers de mooiste websites. En die kun je nu heel eenvoudig kopiëren met de nieuwe STRATO Website Copy Service (SWCS)! Zoals de naam al zegt, kun je daarmee de lay-out en SEO-instellingen van een andere website klonen en gebruiken als basis voor je eigen website.

Zo kloon je een website met SWCS:

1. Voer de URL in

Heb je een site gevonden die je wilt klonen? Dan kopieer je de URL van die website naar de SWCS-pagina. De tool gaat meteen aan de slag en begint de broncode te kopiëren en te plakken naar de Sitebuilder van STRATO. Zodra dit gebeurd is, kun je zelf inhoud toevoegen.

2. Wijzig tekst en afbeeldingen gemakkelijk met de Sitebuilder

Het bewerken van je content is eenvoudig en intuïtief, zoals onze klanten gewend zijn van de STRATO Sitebuilder. Je kunt de afbeeldingen en teksten die je op de nieuwe pagina wilt hebben, toevoegen via drag & drop. Met andere woorden: je krijgt een nieuw design met je eigen inhoud.

3. Zoekmachineoptimalisatie is inbegrepen

De optimalisatie voor Google en andere zoekmachines is de laatste stap voordat je nieuwe website online gaat. Ook hier hoef je niet bij nul te beginnen. De SWCS SEO-functie kopieert namelijk alle relevante metadata van de gekloonde pagina en zet die over naar je nieuwe website. Sterker nog, jouw nieuwe website komt na verloop van tijd zelfs hóger in Google te staan dan de site die je als bron hebt genomen.

De SWCS kopieert de code van een website en maakt daar jouw eigen code van.

SWCS-bètafase: tevreden testklanten

Voor we onze nieuwe STRATO Website Copy Service uitrollen, testen we de dienst in een bètaversie met geselecteerde klanten. De feedback van onze eerste testers is uitsluitend positief. “De garagehouder een dorp verderop had altijd meer klanten dan ik, omdat zijn website er zo goed uitziet”, legt onze testklant Herman uit. Hij heeft een eigen garage in Helmond. “Ik heb zijn website gekopieerd via STRATO en nu komen al zijn klanten naar mij toe.”

Sinds Herman de site van zijn concurrent heeft gekopieerd, komt iedereen naar zijn garage.

Elke website, behalve die van STRATO

Met de SWCS kun je het ontwerp van elke website klonen en gebruiken voor je eigen website. Maar er is één uitzondering – voor www.strato.nl en alle subpagina’s werkt het niet. Onze CEO Christian Böing legt uit waarom: “STRATO is te uniek. Zelfs de grootste IT-experts zijn niet in staat om software te programmeren die de STRATO website goed kopieert.”

Bètatester voor SWCS worden?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je de STRATO Website Copy Service zelf uitproberen? Dan moet je helaas nog even wachten. Als de testfase is afgerond, wordt de dienst voor alle klanten uitgerold…

De Auteur:

Auteur: Michael Poguntke

Hallo, ik ben Michael en ik ben public relations manager bij STRATO.

3 reacties

  1. Marko Zwier schreef op 1 april 2019 om 18:25:

    Let wel op de copieër rechten en wet en regelgeving.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Let er op dat je reactie betrekking heeft op het blogartikel. Mocht je een vraag hebben over je STRATO pakket, richt je dan alsjeblieft aan onze klantenservice via Facebook, Twitter, of onze pagina Hulp & contact.
We vinden het leuk als je je naam noemt, dan kunnen we je in ons antwoord persoonlijk aanspreken.
Als je bovendien je e-mailadres invult, word je per mail op de hoogte gebracht van ons antwoord. Ter bescherming van je gegevens tonen we je mailadres niet. Beide gegevens zijn vrijwillig.

Hier bloggen

Tobias Mayer
Schrijft over het laatste nieuws uit het bedrijf

Oliver Meiners
Schrijft over onderwerpen die voor jou als STRATO klant belangrijk zijn

Daniël de Swart
Project manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Sjef Huijbregts
Marketing manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Lisa Kopelmann
Online redacteur voor blog, Facebook en meer

Michael Poguntke
Schrijft over de cloud storage HiDrive, Sitebuilder, webshops en servers