Hoe werkt ’t?

STRATO Webshop

Grote webshop update!

De STRATO webshops zijn geupdated naar versie 6.16! Profiteer nu van een nog betere design-editor, meer lettertypes, previews voor de mobiele versie van de shop, en nog veel meer!

Nieuwe features

Mega-menu

mega menu

Met het mega-menu kunnen veel overzichtelijke menu's worden gepresenteerd aan de bezoeker. Bijvoorbeeld bij shops met een groot aantal subcategorieën kunnen deze gegroepeerd naast elkaar worden weergegeven. Zo vinden je bezoekers sneller wat ze zoeken!

mobile preview

Mobile preview

Om het ontwikkelen voor mobile devices makkelijker te maken kun je op elk moment een preview bekijken van de voor smartphones geoptimaliseerde versie van je webwinkel. Zo kan je tijdens het aanpassen van je shop-design direct zien hoe de shop er op een mobiel apparaat uit komt te zien.
 

Nog meer nieuwe designfuncties:

- 10 nieuwe, moderne design-templates

- Meer controle over het ontwerp van het bestelproces

- Moderner design voor de paginanummering

- Bij nieuwe webshops worden productlijsten standaard in een nieuwe layout met vier kolommen getoond

pixel perfect

Pagina-elementen op de pixel uitlijnen

Pagina-elementen zoals het logo, het zoekveld of de link naar het winkelmandje kunnen nu binnen een paginazone links of rechts worden uitgelijnd. Bovendien kun je ze op de pixel nauwkeurig verplaatsen.

fonts

Meer dan 50 nieuwe lettertypes

Je hebt nu de keuze uit meer dan 50 extra lettertypes voor het ontwerp van je webshop! Zo heb je nog meer mogelijkheden om je webshop compleet individueel vorm te geven!

Bekijk alle functies

Webshop design

Met een STRATO webshop kan je op basis van vele templates je webshop professioneel vormgeven.
Het ontwerpen gaat helemaal online, je hoeft geen extra software te installeren!

Webshop design

Optimaal gestroomlijnde checkout

optimale checkout

Het bestelproces is geoptimaliseerd voor maximale conversie. De verschillende stappen van de checkout zijn duidelijk zichtbaar en klanten hebben zoveel mogelijk controle over het plaatsen van de bestelling. Zo is het gemakkelijk om een stap terug te gaan in het bestelproces en is het mogelijk te bestellen zonder een account aan te hoeven leggen.

De gehele checkout loopt natuurlijk over een beveiligde verbinding zodat de klantgegevens veilig verstuurd worden.

Webshop Design

Volledig aanpasbare templates

De vele beschikbare templates zijn geheel naar eigen wens aan te passen. Niet alleen zijn kleuren en afbeeldingen gemakkelijk zelf in te stellen, ook de stuctuur van de pagina is bewerkbaar. Er kan bijvoorbeeld gemakkelijk gewisseld worden van een twee- naar een driekoloms-indeling.

Via de online editor kunnen gemakkelijk pagina-elementen zoals een zoekfunctie worden toegevoegd. Er is geen programmeerkennis vereist voor het bewerken van het ontwerp. Voor experts bestaat de mogelijkheid om de templates te exporteren om handmatig wijzigingen in de code aan te brengen.

vele aanpasbare webshop templates

Zoekfunctie met preview

Een goede zoekfunctie zorgt voor tevreden bezoekers. De geavanceerde zoekfunctie toont al tijdens het typen de gewenste resultaten.

Van productafbeeldingen wordt gelijk een preview getoond zodat het makkelijk wordt het juiste product te vinden.

geavanceerde zoekfunctie

De klant staat centraal

In het webwinkelontwerp staat de klant centraal:

- Productbeoordelingen worden duidelijk getoond
- Vergelijken van producten mogelijk
- Wensenlijsten aanleggen

Bekijk alle functies

Catalogusbeheer

Beheer je productcatalogus gemakkelijk online. Bepaal zelf je categorieën en subcategorieën en voeg je producten en afbeeldingen toe.

Catalogusbeheer

Producten overzichtelijk beheren

Het beheren van je productcatalogus kan direct in de browser. Producten en afbeeldingen kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan de juiste categorieën. Professioneel voorraadbeheer is natuurlijk beschikbaar.

Vaak voorkomende handelingen, zoals het verplaatsen van producten naar een nieuwe categorie, kunnen direct voor meerdere producten tegelijk worden uitgevoerd.

Webshop Design

Snel productvariaties aanmaken

Variaties van producten kunnen via een wizard snel worden aangemaakt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk snel verschillende kleurvarianten van een product aan te bieden. Voor de verschillende variaties kunnen telkens andere productafbeeldingen worden gebruikt.

STRATO webshops bieden vele opties voor de weergave van variaties. Per producttype kan er ingesteld worden of variaties o.a. in een dropdown-menu te selecteren zijn, een slideshow getoond wordt of een overzichtstabel getoond wordt. Zo kan bij ieder product voor de optimale weergave gekozen worden.

makkelijke productvariaties aanleggen

Kenmerken handig bewerken

Productkenmerken kunnen gemakkelijk via een inline-editor bewerkt worden. Zo is het toevoegen en opmaken van een lijst met specificaties snel gebeurd.

Ook kunnen per product downloads worden aangeboden om bijvoorbeeld een handleiding direct vanaf de productpagina beschikbaar te maken.

wysiwyt editor

Importeren & exporteren

Met de import-/exportfunctie kan je via bijvoorbeeld Microsoft Excel® snel bewerkingen doen op grote aantallen producten. Prijzen verhogen of verlagen gaat zo razendsnel. Alle productkenmerken zijn op ieder moment te exporteren en importeren.

Bekijk alle functies

Marketing & SEO

Met een STRATO webshop krijg je de beschikking over krachtige marketingtools en zorg je ervoor dat je beter scoort in de zoekmachineresultaten.

Marketing & SEO

Beter scoren in zoekresultaten

Beter scoren in Google

Een handige wizard geeft zinvolle tips om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Iedere pagina wordt geanalyseerd om optimale resultaten te halen. Ben je een paginatitel of omschrijving vergeten? De SEO Cockpit wijst je de probleempunten direct aan.

De onderliggende code van de webshop voldoet aan de actuele W3C standaarden, voor zoekmachines worden automatisch sitemaps gegenereerd.

Marketing & SEO

Uitgebreide marketingtools

Bij iedere STRATO webshop wordt een groot aantal marketingtools meegeleverd. Met bijvoorbeeld de nieuwsbrieven functie kan je je klanten met mooi opgemaakte mails informeren over de nieuwste producten en acties.

Via de Facebook-shop kan je direct op Facebook je producten verkopen. Like- en sharefuncties zijn gemakkelijk in te schakelen. Automatische cross-selling zorgt voor extra verkopen.

Verkopen via productportalen

Verkopen via productportalen

Gebruik het grote bereik van portalen zoals Vergelijk.nl of Amazon om ook daar je producten aan te bieden. STRATO webshops bieden ondersteuning voor een groot aantal productportalen.

Wanneer een productportaal specifieke eisen stelt aan het aanleverformaat is het mogelijk om zelf op maat gemaakte exports aan te leggen.

waardebonnen aanleggen

Waardebonnen en meer

Het aanleggen van kortingscodes gaat heel eenvoudig, zo kan je in een paar stappen een actie starten! Ook kan je gemakkelijk een tijdelijke kortingsactie op de online shop starten. Aanbiedingsproducten kunnen in een speciale categorie op de frontpage worden getoond.

Bekijk alle functies

Orderadministratie

Bestellingen snel en efficiënt afhandelen. Met het uitgebreide paneel voor het verwerken van bestellingen is dat geen probleem met een STRATO webshop.

Orderadministratie

Bestellingen slim verwerken

Orderadministratie

Bestellingen worden overzichtelijk getoond in het backend van de webshop. Je kan gemakkelijk de status aanpassen van de bestelling, ook bij meerdere bestellingen tegelijk.

Door het ingebouwde systeem voor voorraadbeheer hoef je klanten niet na de bestelling teleur te stellen. Er kan ingesteld worden of producten bij geen of lage beschikbaarheid nog bestelbaar zijn, klanten worden op de hoogte gesteld van de vermoedelijke levertijd.

besteldocumenten beheren

Pakbonnen direct printen

Besteldocumenten kunnen direct geprint of als PDF-bestand opgeslagen worden. De opmaak van de besteldocumenten kan je gemakkelijk via een grafische editor personaliseren.

besteldocumenten ontwerpen

Makkelijk correcties doorvoeren

Bestellingen kunnen makkelijk na binnenkomst worden aangepast. Wil een klant achteraf gezien toch maar twee van de drie bestelde producten? Geen probleem, de bestelling kan direct worden gewijzigd.

Ook kunnen achteraf nog prijscorrecties worden verricht en kan eventueel het verzendadres worden geactualiseerd.

orders bewerken

Volledige controle over besteldocumenten

De opmaak van facturen, pakbonnen en creditnota's kan makkelijk worden aangepast zodat de documenten perfect aansluiten bij jouw huisstijl. Voor verschillende talen kunnen andere wijzigen worden aangebracht.

Bekijk alle functies

Internationaal verkopen

Met een webshop van STRATO is het gemakkelijk om producten internationaal te verkopen door de uitgebreide ondersteuning voor talen en regio's.

Internationaal verkopen

Voorbereid op internationale handel

Internationaal verkopen

Met een STRATO webshop ben je optimaal voorbereid op internationale handel. Er is complete ondersteuning voor 15 verschillende talen en vele valuta.

Per land of regio kan je instellen welke verzend- of betaalmethodes beschikbaar zijn voor klanten. Uiteraard kan je ook de hoogte van verzendkosten instellen voor verschillende gebieden.

Internationale btw-instellingen

Internationale BTW-instellingen

Voor iedere ingestelde regio kan je gemakkelijk de juiste BTW-tarieven instellen. Er is ook per gebied een onderscheid mogelijk tussen een hoog-, laag- of 0-tarief.

Met dezelfde functie kan je snel het BTW-tarief aanpassen als de wetgeving verandert, zo hoef je niet per product de prijzen aan te passen bij een BTW-wijziging.

beschikbaar in 15 talen

Verkopen in 15 talen

STRATO webshops zijn in 15 talen beschikbaar. Alle standaardelementen van de shop zijn professioneel vertaald. Zo kan je bezoekers uit het buitenland een perfect vertaalde webshop aanbieden.

De ondersteunde talen zijn: Nederlands, Engels (GB), Engels (VS), Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Tjechisch, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Portugees, Catalaans en Russisch.

Bekijk alle functies