Voordelen van onze servers

Krachtige server

Met een STRATO VPS of dedicated server krijg je krachtige besturingssystemen op basis van Linux of Windows op uitstekende hardware die bij iedere behoefte passen.

VPS performance

Sterke servers voor een voordelige prijs! De STRATO virtual private servers bieden bijzonder veel performance in het dagelijks gebruik. STRATO garandeert bovendien dat belangrijke resources als werkgeheugen en opslagruimte altijd tot je beschikking staan. De STRATO VPS beschikt daarnaast over extra RAM voor piekmomenten. Zo profiteer je zelfs op de drukste tijden van topprestaties.

Naast de voordelen van het besturingssysteem biedt een VPS vele opties. De homogene serveromgeving maakt het bijvoorbeeld makkelijker om met de drivers om te gaan. Hierdoor zijn virtuele systemen zeer stabiel en betrouwbaar. Dankzij de complete root-toegang heb je de mogelijkheid om van alle voordelen van de STRATO VPS gebruik te maken en individuele projecten te realiseren. Dit maakt de STRATO VPS tot een écht alternatief tegenover dedicated servers.

Handige features

Bij STRATO kun je je eigen on-demand infrastructuur samenstellen - precies wat je nodig hebt voor je webproject. Hiervoor staan vele handige features tot jouw beschikking. Het is de ideale server-technologie voor professionele hosting.

Features in een oogopslag

BackupControl

Het prijsbekroonde BackupControl biedt bij Linux VPS de mogelijkheid om automatisch backup’s te maken en hiervan gebruik te maken wanneer het nodig is. De backup’s worden gescheiden van de hardware en op een apart storage-systeem opgeslagen.

Vrijheid in je domeinnamen

STRATO biedt talrijke domeinnamen (TLD’s) om uit te kiezen. Je kunt je website zelfs internationaal optimaliseren door speciale karakters in je domeinnaam op te nemen.

Parallels® Plesk Panel

Veel serverpakketten worden geleverd met de geavanceerde software Parallels® Plesk Panel. De intuïtieve interface maakt het serverbeheer eenvoudig en biedt naast optimale veiligheid veel andere functies.

Gebruik van Plesk Panel

De vele voordelen van Parallels Plesk Panel in één oogopslag

 • Gebruiksvriendelijkheid door intuïtieve webinterface
 • Uiterst stabiel en veilig
 • Volledige automatisering voor eenvoudiger beheer
 • Optimale ondersteuning voor Linux-/Windows-platforms
 • Plesk is meertalig
 • Talloze extra´s, zoals regelmatige backup, toegang met SSH-encryptie, eigen chroot shell, login voor webmail en meer

Een Parallels® Plesk Panel voor iedereen

Beheerder: de krachtigste login voor websitebeheerders, voor het inrichten of beheren van alle systeemfuncties.
Klant/reseller: op het tweede niveau krijgen gebruikers de toegangsrechten voor domeininrichting. Klanten kunnen met één enkele login volledige domeingroepen beheren.
Domeineigenaars: dit zijn accounts op het derde niveau met vastgelegde rechten en een interface voor het beheer van een bepaald domein.
Mailgebruikers: dit is het individuele e-mailaccount op het vierde niveau, waarmee de gebruiker zich op zijn eigen interface kan aanmelden en onder andere wachtwoorden, spamfilters en virusbescherming kan beheren.

Veiligheid en support

Veiligheid en beschikbaarheid staan centraal in de twee eigen STRATO-datacenters. Goede support staat bij ons ook in het middelpunt. Onze kwaliteit wordt doorlopend gecontroleerd en is ISO-gecertificeerd.

Veiligheid en support

Het STRATO veiligheidsconcept

Gegevens van klanten zijn bij STRATO net zo veilig als in een kluis. Daarnaast ondersteunt STRATO de klant bij het beveiligen van de eigen webspace en server. Veiligheid en beschikbaarheid staan centraal in de twee eigen STRATO datacenters. Dit bevestigt het ISO 27001-certificaat.

 • Mogelijkheid tot voortdurende spiegeling van de gegevens tussen de twee datacenters
 • Een door accu's gewaarborgde, ononderbroken stroomverzorging
 • Redundante dieselgeneratoren met genoeg brandstof voor een week
 • Lasergestuurde brandmelders en beschermende gasvormige blusmiddelen
 • Geheime locaties van de datacenters

RecoveryManager

Het recovery-systeem is de beste bescherming van jouw server. Dit systeem heb je normaal gesproken niet nodig. In uitzonderlijke situaties echter wel. Bijvoorbeeld wanneer het geïnstalleerde besturingssysteem niet correct vanaf de harde schijf kan worden gestart. Dan kun je de server met de RecoveryManager van STRATO opstarten. Vaak is het dan nodig om de inhoud van de harde schijf te lezen, zonder het geïnstalleerde besturingssysteem te gebruiken. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je een nieuwe partitioning van de harde schijf wilt instellen.
Op jouw persoonlijke klantenpagina kun je instellen of je opnieuw wilt opstarten vanaf de harde schijf of via het recovery-systeem. Dit is vergelijkbaar met het starten vanaf een opstartschijf of vanaf een boot-cd-rom. Hiermee wordt een op zichzelf staand systeem opgestart. Hierop vind je alle noodzakelijke functies om bijvoorbeeld de harde schijf op de server te repareren, partities opnieuw aan te leggen of backups te installeren.

STRATO TrafficControl

De uitgebreide TrafficControl controleert serververkeer en beperkt dit desgewenst. TrafficControl bestaat uit twee componenten.

1. Statistiek van de gegevensoverdracht:
de functie ‘gegevensoverdracht’ berekent het verkeer op de server van de lopende maand en het verbruik in de voorafgaande maanden. Dankzij deze statistieken ben je steeds optimaal geïnformeerd.
2. E-mailwaarschuwing:
verstuurt automatisch een e-mail wanneer een van de ingestelde waarden overschreden wordt. Hiermee ben je altijd op de hoogte zonder te hoeven inloggen.